×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    29

    why 6630 occour memory full?

    hi,
    I design a j2me application that runs nokia 6630. this application uses platformrequest(), but when run this method, the mobilephone display
    memory full.
    this problem makes me crazy.
    can anybody help me?

    thanks in advance.

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    USA, CA
    Posts
    7,191

    Re: why 6630 occour memory full?

    Do you have other applications running on the background?

    Hartti

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    29

    Re: why 6630 occour memory full?

    Quote Originally Posted by hartti
    Do you have other applications running on the background?

    Hartti
    thanx hartti.
    i am not sure. how can i confirm this!

    byron lee

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    29

    Re: why 6630 occour memory full?

    Quote Originally Posted by hartti
    Do you have other applications running on the background?

    Hartti
    code like the following:

    void launchURL(String url)
    {
    try
    {
    boolean isExist = platformRequest(url);
    }
    catch (Exception e)
    {
    handleException(e);
    }

    freeApp(true);
    notifyDestroyed();
    }

    public void freeApp(boolean unconditional)
    {
    // need to do something, now do nothing
    }

    any problem??
    I hope :
    if url exists, close my application, then visit the specfied url.

    thank you for any reply!

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    29

    Re: why 6630 occour memory full?

    I got the way to seeing applications running in the background,as followed:
    pressing the menu button down for two seconds. what i saw are two applications, one is telePhone, another is my application.

    but this error still occours.

    anybody help!!!!!!

    regards
    byron lee

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    29

    Re: why 6630 occour memory full?

    now i crack it, thank u all.
    this is my way:
    step 1: install appman,fexplorer into a mobile phone
    2:run my application, see how many memory is left.
    you know, memory in 6630 that can be used is about 8M,my application
    use more than 7M , when platformrequest() invoke web
    application which need more than 1M memory, so memory full
    occour!
    3 optimize my application for example: reducing size of array.
    move the local variable in loop, etc.
    4 ok.

    regards
    byron lee

Similar Threads

  1. N70 'Memory Full' error using J2ME, Bluetooth and TCP
    By scoobyboy in forum Mobile Java General
    Replies: 3
    Last Post: 2006-12-06, 22:21
  2. 6630 full memory - how to deal with it?
    By trashpost in forum General Development Questions
    Replies: 2
    Last Post: 2006-05-05, 08:32
  3. My 6630 phone memory always full
    By popen in forum General Development Questions
    Replies: 4
    Last Post: 2006-01-10, 18:20
  4. series 60 memory full
    By rawpsycho in forum Mobile Java General
    Replies: 5
    Last Post: 2004-12-06, 15:11
  5. can not successfully link any sample using .NET
    By lobotomat in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2002-08-20, 00:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×