×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    22

    Unhappy Problem in develop S60 Symbian Application!!!!

    Hello.
    I'm trying to develop my first symbian S60 application using Eclipse 3.1, Carbide J 1.5, JAVA SE 1.5 but it doesn't work. I followed the steps descibed in the tutorial video "Getting started with Carbide J"at : " http://www.forum.nokia.com/info/sw.n...Carbide_j.html " but it still deoesn't work!!!!!!!!!!!!!!
    Now, i try to describe precisely what i've done. Could you help me, please?? I need it to do an exam!
    This is what i've done:
    A) I've installed Java SE 1.5
    B) I've installed Eclipse
    C) I've installed "S60 SDK: 3rd Edition FP1 SDK"
    D) I've installed Carbide J 1.5
    E) I've added Carbide J in Eclipse
    F) I've modified the preferences of Debug in Eclipse (unchecked all "Suspend Execution", checked all "Hot code Replace and Set the debugger timeout to 50000ms"

    than, as shown in the tutorial video:
    1)I copied a folder example in the S60 SDK (I choosed "HelloWorldPlus") in a new folder
    2)I created a new project from Eclipse and i selected "MIDP Project" from the wizard
    3)I filled the "Project name" as "HelloWorldPlus" and i changed the location to the folder that i've copied.
    4)I choosed the emulator "Prototype_4_0_S60_MIDP_Emulator"
    5)I unchecked the "Start with designer tool"
    6)From the window "MIDP setting" i clicked in "Add Folder" and i selected the "src" folder of the project

    Note: before copying the original example folder i deleted the "jar" and "jad" file

    7)I selected the "HelloWorldPlus" project in the "Package Explorer" or Eclipse, and i selected "Tools->CarbideJ->NewApplicationPackage"
    8)On the "Create Application Package" i selected "Create JAR and JAD for the first time" and i clicked on "Generate" button. So i saved the "HelloWordPlus.jad" and "HelloWordPlus.jar" in the project-folder.
    9)From the "Package Explorer" of Eclipse i selected both JAD and JAR files and i clicked on "Tools->Carbide J->Start Emulators"
    10)I selected the "Prototype_4_0_S60_MIDP_Emulator" and i clicked on "Emulate" button
    11)Than when the emulator appears, in the display of the emulator is shown "HelloWorldPlusMIDlet"and when i click on "OK" button (on the Phone Emulator) the emulator-application disappear!!!

    What's is strange is that if i take the original JAD file contained in the SDK example folder, and i emulate it, i can see that it works correctly in the Emulator!!
    ...so, i think i could have make a mistake in importing project in Eclipse or making not proper setting in Eclipse.
    Thank you everybody.
    I hope you can help me, because it's really important!

    GP
    Last edited by g.page; 2007-05-18 at 15:11.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    7

    Re: Problem in develop S60 Symbian Application!!!!

    Hi G.Page, have you already solved your problem? I'm asking because I've the same trouble..

    bye

    feliciano

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    7

    Re: Problem in develop S60 Symbian Application!!!!

    found the solution in this thread:
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...ad.php?t=84419

    Go to Project -> Properties -> Java compiler, enable "project specific settings" and then set "Java Compliance Level" to 1.4.


    Then it should work!

    Bye

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1

    Re: Problem in develop S60 Symbian Application!!!!

    Quote Originally Posted by feliciano View Post
    found the solution in this thread:
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...ad.php?t=84419

    Go to Project -> Properties -> Java compiler, enable "project specific settings" and then set "Java Compliance Level" to 1.4.


    Then it should work!

    Bye
    It worked for me too !!!!!!!!
    This little "1.4" stupid option made me stay awake for 4 nights in a row !!!!!!

    Thanks a lot!

Similar Threads

  1. How to develop a video conference application on S60?
    By PengGang2 in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 6
    Last Post: 2009-03-13, 10:54
  2. S60 3rd capabilities problem?
    By iulian_moldovan in forum Symbian
    Replies: 8
    Last Post: 2007-06-18, 14:35
  3. Problem with SDK for Symbian OS S60!!
    By mati.cjs89 in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2007-03-26, 18:03
  4. Problem in uninstaller(Removing application)...
    By furqankamani in forum Symbian
    Replies: 4
    Last Post: 2007-03-07, 14:02
  5. Debugging Symbian S60 with Carbide C++ Express and NCF 1.2 Bluetooth
    By jimgilmour1 in forum Bluetooth Technology
    Replies: 4
    Last Post: 2006-09-05, 19:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×