×

Discussion Board

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2007
    Posts
    51

    AudioStreamExample recording problems

    I tried recording audio using the AudioStreamExample on a Nokia5500.
    However I noticed jumps in the audio when I played it back.
    As it seems Nokia5500 isn't fast enought to deal with the data.
    I also tried using the AMR-NB encoding but it didn't help.
    What can I do to get clear audio without any skips/jumps.

    I also tried to installe the wavegen/Audio Output Stream Example but the Nokia5500 didn't let me install it. I always got the message:
    "Unable to install a protected application from an untrusted source".
    What am I doing wrong?

    Any help is greatly appreciated.
    Thanks
    codepatch

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2007
    Posts
    51

    Re: AudioStreamExample recording problems

    Ok I finally found the solution.
    There are two S60 3rd edition phones Nokia 3250 and Nokia 5500 that need special values for the buffer size.
    These values can be found here
    https://pro.forum.nokia.com/viewSolu...046&action=rss
    but Nokia messed up the formatting of the table so it's kind of hard to find out what they are trying to say.
    So here are the values (without guarantee):
    Nokia 3250 S60 3rd edition: PCM: 1600 bytes, AMR-NB: 12.2 kbps
    Nokia 3250 S60 2nd edition: PCM: 4096 bytes, AMR-NB: 5.15 kbps
    Nokia 5500: PCM: 320 bytes, AMR-NB: 5.15 kbps
    I only tested PCM on Nokia 5500 and it worked.

Similar Threads

  1. audio recording problems on 3650
    By petermor in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2011-05-09, 08:07
  2. Problem in simultaneously playout and recording in 6680
    By santosh shetty in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 4
    Last Post: 2011-02-18, 11:37
  3. problems while recording audio data
    By noussaENSI in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2007-03-22, 15:55
  4. BUGS?! Identified Video/Audio recording problems on N93
    By arikr7 in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 5
    Last Post: 2007-03-19, 19:55
  5. Several problems with NMIT 4.1
    By jtalviva in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2006-03-10, 10:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×