×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem in MMS

  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    90

    Problem in MMS

    Hi all.

    I'm experiening slight problem while trying to send an MMS. In emulator all goes well and message is moved to send folder. But in real phone I receive message-format-corrupt error. I'm using 2nd edition FP3 and the SDK:s mmssend example.

    All i'm trying to do is to add one picture as an attachment and send it. I searched this forum, but at least the solution found in http://discussion.forum.nokia.com/fo...&highlight=MMS
    didn't work for me. MyApp also manages to move the message to outbox, but thats where it will stay. If I save the "corrupted" message to drafts and send it from there there is no problem.

    Here is the code i'm using
    Code:
    void CMmssSendHandler::PopulateMessageL( TMsvEntry& aMsvEntry )
        {
        TFileName appDriveAndPath;
    
        appDriveAndPath = _L("c:\\Nokia\\Images\\myImage.jpg");
    
        const TUint8 KAssignedNumberJpeg( 0x1E );
        TPtrC8 jpegPtr( KContentTypeTable[KAssignedNumberJpeg] );
    	TMsvId attachmentId3( KMsvLocalServiceIndexEntryId );
        AddMultimediaAttachment2L( attachmentId3, jpegPtr, appDriveAndPath );
    
     aMsvEntry.iDetails.Set( iRecipientText );
        aMsvEntry.SetInPreparation( EFalse );
        aMsvEntry.SetVisible( ETrue );
    
        aMsvEntry.SetSendingState( KMsvSendStateWaiting );
        aMsvEntry.iDate.HomeTime();
        }
    And
    Code:
    void CMmssSendHandler::AddMultimediaAttachment2L( TMsvId& attachmentId, 
                                                      TPtrC8& aType,
                                                      TFileName aObjFullPathAndName )
        {
    
        if ( iMtm )
            {
    	    CMmsClientMtm* mmsMtm = static_cast<CMmsClientMtm*>( iMtm );
    
    	    RFs fs;
    	    TParse fp;
    
    	    TInt result( fs.Connect() );
    	    if ( KErrNone != result )
    	    {
    		    iObserver.HandleAttachmentErrorL( MMsvObserver::EConnectionFailed );
                fs.Close();
    	    }
    	    TInt result2( fs.Parse( aObjFullPathAndName, fp ) );
    	    if ( KErrNone != result2 )
    	    {
    		     iObserver.HandleAttachmentErrorL( MMsvObserver::EFileNameWrong );
                 fs.Close();
    	    }
    	    fs.Close();
    
    	    mmsMtm->CreateAttachment2L( attachmentId, aObjFullPathAndName );
    	    mmsMtm->SetAttachmentTypeL( attachmentId, aType );
    	    mmsMtm->SetMessageRootL( attachmentId );
         	    mmsMtm->SaveMessageL(); 
            }
        }
    So the difference between mmssend example and myapp is that i'm just sending my own picture as an attachment.

    All other code pieces are the same as in mmssend example

    could anyone help ?
    Last edited by Ikhtys; 2007-08-28 at 08:21.

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    90

    Unhappy Re: Problem in MMS

    Anyone got any ideas? Does anyone see any problems in the code?

    Is there a better/simplier way to send a mms?

    please, any comments are welcome

    Ikhtys

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Brazil
    Posts
    523

    Re: Problem in MMS

    Ikhtys, what's the memory in use for messages in the real device you're using?Phone memory or Memory Card?


    best regards
    Last edited by alb3530; 2007-08-31 at 00:40. Reason: improving speech
    Http_user_agent:
    NokiaN80-1/3.0 (4.0707.0.7)
    Series60/3.0
    Profile/MIDP-2.0
    Configuration/CLDC-1.1

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    90

    Re: Problem in MMS

    It's phones memory.

    Ikhtys

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,740

    Re: Problem in MMS

    It is what the user sets: Messaging application, Settings/Other/Memory in use. There are also some methods in CMsvSession about this (like CopyStoreL, ChangeDriveL).

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    90

    Re: Problem in MMS

    Thanks to you guys for replies. I still didn't manage to locate the bug or error, so I changed the structure and now there isn't any problem.

    Thanks
    Ikhtys

Similar Threads

  1. Problem with MMS content reading
    By yavolinsky in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2006-07-01, 13:56
  2. MMS SMIL problem!
    By Jaco Erasmus in forum General Messaging
    Replies: 0
    Last Post: 2005-01-07, 14:51
  3. Problem with MMS HandleSessionEvent
    By ostache in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 3
    Last Post: 2003-06-11, 09:23
  4. MMS binary encoding, charset problem
    By x_2001 in forum General Messaging
    Replies: 2
    Last Post: 2002-12-26, 13:14
  5. problem sending .jar via MMS
    By hsinyee in forum Digital Rights Management & Content Downloading
    Replies: 1
    Last Post: 1970-01-01, 02:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×