×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    82

    undefined references

    We have 2 solutions, each can be built using two ways, dynamic - produces dlls and static produces one exe. Dynamic one builds just fine no problems for both S60 and UIQ (winscw and gcce), however, the static only succeedes on winscw. for gcce on both platforms you get

    "undefined reference to" names of the functions.

    and then the functions and many of them, i have a feeling there is something wrong with setup or something missing as winscw succeedes, anyone seen it before and can help?

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Romania
    Posts
    560

    Re: undefined references

    When you create the exe, the linker checkes if all used methods are "visible" / defined.
    The error makes me think that you haven't exported all used methods in your dll....

    Btw..can you use thos dinamic libraries?

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    82

    Re: undefined references

    dynamic works perfectly, moreover, the same source links fine on the older computer, this one is newer and we just installed all the sdks, i think there is something to do with setup, but cannot figure out what is the differences.

    there are no local changes on both machines.

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    82

    Re: undefined references

    found a solution, after comparing envrionments, it seems two files were different and hence the linking failed makedef.pl and cl_bpabi.pm after merging those file all linked just fine

Similar Threads

  1. i cant build helloworld project
    By akhin in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 2
    Last Post: 2008-12-22, 13:38
  2. illegal use of abstract class error...
    By kannabiran.krish in forum Symbian
    Replies: 7
    Last Post: 2007-08-17, 10:11
  3. file not found
    By praktikant in forum Symbian
    Replies: 16
    Last Post: 2007-05-09, 15:04
  4. carbide build problem help please
    By berkcekisbas in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2006-09-26, 19:41
  5. Whats missing?
    By imrank in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2006-08-28, 07:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×