×

Discussion Board

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Auto start not working when application installed in memory card

    hi everyone

    iam using the Nokia Startup List API from the following link
    http://www.newlc.com/autostart-your-...ion-phone-boot
    to make my application auto start when the mobile restarted

    First,
    it works well when the application installed in the phone memory but if the application installed in memory card it does not working at all,

    second,
    how to check to autostart the application or not based on a setting save by user.

    Thanks

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,166

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    if you check the SDK documentation on the topic, you could see that in it, the resource file, as well as the executable to be autostarted is installed into C-Drive, so maybe you should also do it that way.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    first thanks from reply
    second,
    the resource file location hard coded to
    c:\private\101f875a\import\[UID].rsc

    and see this from the important points from the previous URL

    - the resource file must be installed on the c: drive, no matter where your application is located. If not, it will be ignored during the boot sequence.

    so if the application installed on C or not the file will be in that location and this is the important

    please see the that link

    http://www.newlc.com/autostart-your-...ion-phone-boot

    and see the inportant points section of the Nokia Startup List API method

    thanks

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    55

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    Please if you found solution to that problem, forward it here
    Eng. Ahmed Abo El Ella
    Software Developer

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    Please,
    if any one find a solution forward it
    Regards,
    Fathi S. el3ashery

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    if i am not wrong start from symbian v9 onwards you have to have your application installed on Phone drive, if you want your application to autostart.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    thanks skumar_rao for your reply

    but please can you send the document which mention that

    thanks again
    Regards,
    Fathi S. el3ashery

  8. #8
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    refer to http://www.forum.nokia.com/document/...ment_API4.html.
    You can notice in the PKG File the AutoStart components are hard coded to C Drive.

    and the work around is http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...mory_(e.g._MMC)

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    Dear skumar_rao

    i success to make the application auto start even if it is not installed in phone memory

    just change the executable name as following

    RESOURCE STARTUP_ITEM_INFO startexe
    {
    executable_name = "!:\\sys\\bin\\Monazem.exe";
    recovery = EStartupItemExPolicyNone;
    }

    i just want to ask how to make the autostart follow a setting item
    means to add setting item to enable or disable the auto start
    Regards,
    Fathi S. el3ashery

  10. #10
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    if i am not wrong you can't prevent the EXE from loading. what you can do Exit as soon as you detect that Autostart is turned off.

    For storing you can use any persistence storage, File, DB etc.

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    symbian signed testing criteria require an option to enable user to determine if the auto start working or not

    did you know how to make that?
    Regards,
    Fathi S. el3ashery

  12. #12
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    Refer to Nokia Technical Library TSS000371 http://www.forum.nokia.com/document/...ot_dynamic.htm

  13. #13
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,344

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    Quote Originally Posted by fathi El3ashery View Post
    symbian signed testing criteria require an option to enable user to determine if the auto start working or not

    did you know how to make that?
    Check this Wiki article: How can I disable autostart if it is enabled? How can I make autostart /autoboot dynamic?

    Kiran.

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Egypt, Cairo
    Posts
    37

    Re: Auto start not working when application installed in memory card

    hi every one
    i have another problem

    i want my application to be installed in both phone memory and memory card

    when i install my application in memory card and remove the memory card and put it in another mobile or format the mobile and then put the momory card back as symbian signed testing criteria require the application did not appears in the application pane

    if i remove the resource file of the autostart API every thing works well

    iam using the nokia autostart api which means i made a resource file with the name <UID>.rss and put it in the :\private\101f875a\import\

    please any suggestions
    Regards,
    Fathi S. el3ashery

Similar Threads

  1. problem with auto start application
    By sanjaychavada in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2007-08-06, 18:25
  2. Problem MMC+USB Connection
    By Fede81 in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2007-06-14, 06:13
  3. Autorun application from memory card
    By iulian_moldovan in forum Symbian
    Replies: 8
    Last Post: 2006-08-15, 01:46
  4. App dosent launch if installed on Memory card.
    By kiranpuranik in forum Symbian
    Replies: 3
    Last Post: 2006-04-21, 19:49
  5. Application auto start at paricular time
    By buytry in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2004-02-04, 04:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×