×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    15

    Error Message:"Unable to execute file for security reasons"

    Hello,

    When i have imported the code from 8.x to 9.x & added corresponding capabilities, it's giving error "Unable to execute file for security reasons", while calling the method CContactDatabase::OpenL().

    This API is used in my library phonebookimport.dll(statically linked & dynamically loaded). & this library is linked in main application say final.exe.

    So i have added corresponding capability 'ReadUserData' in mmp of phonebookimport library.

    Do i need to add the same capability to the main application as well?

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    India,Pune
    Posts
    311

    Re: Error Message:"Unable to execute file for security reasons"

    hi,
    r u followed the below:

    All DLL code runs at the capability level of the process that loads it.A process cannot load a DLL with less capability than itself.


    see:http://www.symbian.com/developer/tec...chitecture.doc

    Regards,
    Parag Purkar

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    15

    Re: Error Message:"Unable to execute file for security reasons"

    Yes.. I have followed these rules, i'e , all my libraries capabilities are superset of my main applications capabilities, which loads them. So here all my DLLs have more capabilities than loading application.

    In all, i have 8-9 such DLLs. Though these DLLs are not interdependant, So all of them have capabilities equal or more than main application's capabilities.

    Is there anything else which i should have taken care of??

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: Error Message:"Unable to execute file for security reasons"

    Quote Originally Posted by seemaK View Post
    Do i need to add the same capability to the main application as well?
    Yes, it is the process capability that tells the system what you are allowed to do and what not. Having the capability at DLL level only merely says that the DLL can be trusted by any process having that capability.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    15

    Re: Error Message:"Unable to execute file for security reasons"

    Hey.. Thanks..
    It worked after adding the same capability to the main application as well.. & so also i had to add it to all other library's mmp.

  6. #6
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: Error Message:"Unable to execute file for security reasons"

    Great. Make sure to use only the minimal set or required capabilities and all will be fine.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

Similar Threads

  1. Trusted Application
    By damien_a in forum Mobile Java General
    Replies: 11
    Last Post: 2012-02-17, 20:49
  2. Contacts fields order??
    By timatima in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2007-06-08, 13:51
  3. Replies: 1
    Last Post: 2005-05-26, 14:22
  4. Series 60 SDK Appwizard on windows xp
    By moonjoor in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 15
    Last Post: 2003-12-24, 10:22
  5. Replies: 0
    Last Post: 2002-06-10, 12:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •