×

Discussion Board

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    47

    How to run command "Ensymble"?

    Hello,
    i've been looking into forum but i haven't found the answer.
    I want to create a sis file for 3rd edition mobile phone by python.
    I don't know where to write the code-line:
    "ensymble.py py2sis myprog.py"

    I'm currectly using:
    "S60 3rd edition C++ FP2" and "PythonForS60_SDK_3rdEd".
    I tried to create a new file "sisMaker.py" containing the line "
    "ensymble.py py2sis myprog.py" but still doesn't work!
    Please, help me.
    Giacomo

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ahmedabad, Gujarat, India
    Posts
    3,852

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Quote Originally Posted by giapage View Post
    Hello,
    i've been looking into forum but i haven't found the answer.
    I want to create a sis file for 3rd edition mobile phone by python.
    I don't know where to write the code-line:
    "ensymble.py py2sis myprog.py"

    I'm currectly using:
    "S60 3rd edition C++ FP2" and "PythonForS60_SDK_3rdEd".
    I tried to create a new file "sisMaker.py" containing the line "
    "ensymble.py py2sis myprog.py" but still doesn't work!
    Please, help me.
    Giacomo
    hi giapage
    have a look at Ensymble
    hope this link will work.
    thanks give a feedback

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8

    Re: How to run command "Ensymble"?

    If you are on windows
    first copy your .py file to ensymble folder
    just start->run->cmd
    and go to your ensymble folder and run
    python ensymble.py py2sis myprog.py

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    47

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Thank you guys.
    I had already look into Ensymble without succeded.
    I think the problem is on my python because if i write "python" on the cmd i got the following error:
    "python is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file".
    What should i do?

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ahmedabad, Gujarat, India
    Posts
    3,852

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Quote Originally Posted by giapage View Post
    Thank you guys.
    I had already look into Ensymble without succeded.
    I think the problem is on my python because if i write "python" on the cmd i got the following error:
    "python is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file".
    What should i do?
    hi giapage
    u have to access the folder in which you have put all ur necessary files.
    plz look at ensymble and understand in detail.
    Give a feedback

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Deva, Romania
    Posts
    3,471

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Quote Originally Posted by giapage View Post
    Thank you guys.
    I had already look into Ensymble without succeded.
    I think the problem is on my python because if i write "python" on the cmd i got the following error:
    "python is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file".
    What should i do?
    1. Check that you have installed Ensymble correctly (meaning that you've downloaded the OpenSSL binaries mentioned on the site and that you've added them to the system path as mentioned there)

    2. In a folder (preferably the one listed in your command prompt, unless you want to chage it) put:
    -the 3 files from the OpenSSL archive
    -ensymble_python2.5-0.26.py
    -a shortcut of Python (python.exe)
    -your .py script

    3.In the Windows command prompt write (on one line):
    Code:
    python ensymble_python2.5-0.26.py py2sis --verbose myscript.py myscript.sis

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    47

    Re: How to run command "Ensymble"?

    I tried to copy the file "python.exe" into the folder of Ensymble but it's missing some files.
    In the readme of "Ensymble" it says to add some environment variables: how to do it exsactly?

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    India
    Posts
    133

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Quote Originally Posted by giapage View Post
    I tried to copy the file "python.exe" into the folder of Ensymble but it's missing some files.
    In the readme of "Ensymble" it says to add some environment variables: how to do it exsactly?
    GO to My computer properties, and system properties,, choose Environment variable and add the path of the openssl, then you will be able to do it successfully.

    I use Windows Vista, but the procedure is same for Win XP.
    Kandyfloss

    V 7.0642.0
    18-10-06
    RH-51
    Nokia 7610

  9. #9
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Deva, Romania
    Posts
    3,471

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Quote Originally Posted by giapage View Post
    I tried to copy the file "python.exe" into the folder of Ensymble but it's missing some files.
    In the readme of "Ensymble" it says to add some environment variables: how to do it exsactly?
    Right-click "My Computer" and select "Properties".
    On the "Advanced" tab, select the "Environment variables" button.
    Under "System variables" you will see "Path". Select it and press the "Edit" button.
    In the field "Variable value", at the end of the sequence, write "OpenSSL;", without the quotes.

    EDIT: It seems kandyfloss was faster than me. The info in our posts is the same.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    26

    Re: How to run command "Ensymble"?

    hello all,

    im having the same problem. i type the line

    python ensymble_python2.5-0.26.py py2sis --verbose myscript.py myscript.sis and it begins to generate the sis..

    then i get the error no valid openssl tool on path.

    but i went into environment variables and added to path..

    C:\Symbian\stunnel;

    Should this not add it?
    Can anyone tell me the files that i should have here.. i cant think of why it isnt working??

    Thank you again.

  11. #11
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Deva, Romania
    Posts
    3,471

    Re: How to run command "Ensymble"?

    In the folder where you want to do it, you should have (besides your script and ensymble):
    -openssl.exe
    -libeay32.dll
    -libssl32.dll

    In the "Variable value" field, all you have to add is "OpenSSL;" without the quotes, at the end of the sequence that is already there.

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    47

    Re: How to run command "Ensymble"?

    In the original path variable value, i had:
    C:\Program Files\PC Connectivity Solution\
    I added "OpenSSL" at the end of it in the following way:
    C:\Program Files\PC Connectivity Solution\; OpenSSL;
    but nothing happened.
    STill not working.
    Actually i don't have any stunnel because on the guide of Ensymble it said to do not use it, but maybe i'm wrong.
    Last but not the least: on my computer i've installed Pyhon only for the Nokia SDK emulator. Do i need to install any other version of it to run the file ensymble.py(by now, if i run the ensymble.py from the command line, the OS simply opens the editor of Python files(notepad))?

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    26

    Re: How to run command "Ensymble"?

    ok that didnt work.

    So in my folder i have my script.
    i have ensymble.

    From this page:
    http://www.stunnel.org/download/binaries.html

    i have downloaded the latest binaries

    and i get an exaectuable.. this is the "stunnel" installer.
    i installed this into the file c:\Python 25.

    So now all these files are in my C:\Python25 folder..

    When i run the line i get that error.

    I dont have any openssl folders??

    Thanks again bogdan

  14. #14
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Deva, Romania
    Posts
    3,471

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Quote Originally Posted by giapage View Post
    In the original path variable value, i had:
    C:\Program Files\PC Connectivity Solution\
    I added "OpenSSL" at the end of it in the following way:
    C:\Program Files\PC Connectivity Solution\; OpenSSL;
    but nothing happened.
    STill not working.
    Actually i don't have any stunnel because on the guide of Ensymble it said to do not use it, but maybe i'm wrong.
    Last but not the least: on my computer i've installed Pyhon only for the Nokia SDK emulator. Do i need to install any other version of it to run the file ensymble.py(by now, if i run the ensymble.py from the command line, the OS simply opens the editor of Python files(notepad))?
    So I take it you don't have Python installed on your PC? If so, install it, and then try again.


    Quote Originally Posted by neil1811 View Post
    ok that didnt work.

    So in my folder i have my script.
    i have ensymble.

    From this page:
    http://www.stunnel.org/download/binaries.html

    i have downloaded the latest binaries

    and i get an exaectuable.. this is the "stunnel" installer.
    i installed this into the file c:\Python 25.

    So now all these files are in my C:\Python25 folder..

    When i run the line i get that error.

    I dont have any openssl folders??

    Thanks again bogdan
    As for the Stunnel problem here is the ZIP archive containing the 3 files I mentioned in my previous post. Simply copy these 3 files to the folder in which you have your script and ensymble.

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    26

    Re: How to run command "Ensymble"?

    Bogdan,

    Thank you very much. This is a problem that i have had for the last while. It is solved now. You have helped me a lot on these forums while learning so thanks.

    Your help is appreciated.

Similar Threads

  1. Run more than one Python scripts on Device
    By croozeus in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2007-10-13, 13:20
  2. Replies: 6
    Last Post: 2007-09-26, 09:50
  3. How to run s60 PC emulator?
    By sudiptadatta in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2007-02-04, 09:26
  4. Run App on Uninstall problem
    By JamesLockett in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2006-07-07, 12:36
  5. Getting System.gc() to run....
    By jhodgski in forum Mobile Java General
    Replies: 5
    Last Post: 2004-01-28, 13:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×