×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    721

    Question How to define 2 Access Points with the same SSID?

    Is there any ways to define more than 1 access point on devices, which have the same SSID??
    Last edited by paipeng; 2008-04-25 at 13:34.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,697

    Re: How to define 2 Access Points mit the same SSID?

    I would guess so: at least it is possible manually in the Settings application.
    What have you tried and how it refuses to work?

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    721

    Re: How to define 2 Access Points mit the same SSID?

    Hello wizard_hu,

    special setting program? or just normal on Nokia?


    To define an AP, the SSID is only one parameter. So if there are two AP with the same SSID, How can the Symbian know, which one it wich AP?!

    Thanks for your reply.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,697

    Re: How to define 2 Access Points mit the same SSID?

    I do not know the details, I just added a new IAP with exactly the same settings (except the name) as an existing one, and I could use any of them.
    Neither I do not really understand the question, why should Symbian be able to differentiate between two "cloned" access points? Details are clarified on connecting the AP.

  5. #5
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    721

    Re: How to define 2 Access Points mit the same SSID?

    normally, the Nokia Symbian devices make the WLAN handover by itself.

    So, if one AP's signal is weaking, it try to connect one of other APs with the same SSID.

    It is named WLAN handover, or AP2AP by Nokia.


    I want to figure it out, if there is possiblity to do it by software.

    The first thing is, the all APs must be predefined on devices. But the Symbian shows only one entry for the APs with the same SSID. So I can't to define the AP and I can't try to disconnect one AP and connect another at once.

    It is just a testing and I think, it takes much time to handle this 'handover' on software level than the nokia's on hardware near.


    So the next question is, if it is possible to access the OS's handover from software?!

    I think, maybe I should ask Nokia inner experters. But I know nobody there.

Similar Threads

  1. How to get Access Point's Mac address?
    By Wood in forum Wired and Wireless interfaces (Closed)
    Replies: 13
    Last Post: 2007-05-23, 20:15
  2. how to get access point's mac address form N93
    By Wood in forum Wired and Wireless interfaces (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2006-11-09, 09:14
  3. Access to GPRS access points of 7650
    By lepo in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 7
    Last Post: 2003-10-29, 12:49
  4. Replies: 1
    Last Post: 2002-11-28, 11:45
  5. Replies: 1
    Last Post: 2002-05-14, 17:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×