×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    1

    Nokia Mobile Browser 3.01 and IBM WPS 4.1.2

    Hi,
    I?m serving an XHTML Mobile Profile portal with the IBM Websphere Portal Server (WPS) 4.1.2.
    I have problem with the login phase using the Nokia Mobile Browser 3.01.

    A successful login phase into WPS consists of this sequence of HTTP exchange, beginning on the login page (using Mozilla 1.3a for this trace):

    1. POST http://adress_of_my_server/wps/portal/.cmd/LoginUserAuth/.reqid/0 HTTP/1.1
    2. HTTP/1.1 302 Found
    3. GET http://adress_of_my_server/wps/myportal/.scr/LoggedIn HTTP/1.1
    4. HTTP/1.1 200 OK

    The phase 1 carries user id and password.
    The phase 2 responds an HTTP 302 to location http://adress_of_my_server/wps/myportal/.scr/LoggedIn and also carries a cookie. It seems that the phase 3 should repeat this cookie in order to ensure an effective login.

    Using Nokia Mobile Browser 3.01, after phase 2, I have a message on the emulator telling me:
    http://adress_of_my_server/wps/portal/.cmd/LoginUserAuth/.reqid/0
    has been moved to
    http://adress_of_my_server/wps/myportal/.scr/LoggedIn
    Go to the new location?


    I?m responding OK to this message and unfortunately the login phase does not terminate with success?

    After typing OK, I have, for the Nokia Mobile browser, this HTTP request:
    GET http://adress_of_my_server/wps/myportal/.scr/LoggedIn HTTP/1.1
    Host: adress_of_my_server
    user-agent: Rainbow/3.1a
    Accept: application/vnd.wap.wmlscriptc, application/vnd.wap.wml+xml, application/vnd.wap.wbxml, application/vnd.wap.wmlc, application/xhtml+xml, image/vnd.wap.wbmp, image/gif, text/html, text/css, application/*, text/vnd.wap.wmlscript, textHost: adress_of_my_server
    accept-charset: ISO-8859-1, US-ASCII, UTF-8; Q=0.8, ISO-10646-UCS-2; Q=0.6\r\n
    accept-language: en, fi
    Via: Nokia Activ Server 2.0 Professional (build 2451A)
    X-Network-Info: UDP,127.0.0.1,security=0
    Accept-Encoding:
    Connection: Close

    Two things seems strange:
    1) The user-agent became Rainbow/3.1a instead of Nokia Mobile Browser 3.01
    2) The cookies is not retransmit

    Then, instead of receiving a HTTP 200 (phase 4), I received an HTTP 302 to the address of the login page. The login is not successful.

    As an example, the same request for Mozilla was:
    GET http://adress_of_my_server/wps/myportal/.scr/LoggedIn HTTP/1.1
    Host: adress_of_my_server
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021212
    Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,video/x-mng,image/png,image/jpeg,image/gif;q=0.2,*/*;q=0.1
    Accept-Language: en-us,en;q=0.5
    Accept-Encoding: gzip,deflate,compress;q=0.9
    Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
    Keep-Alive: 300
    Proxy-Connection: keep-alive
    Referer: http://adress_of_my_server/wps/portal/.scr/Login/.reqid/0
    Cookie: JSESSIONID=0000GXQWPAHOB3ZWVTH0PFKY0XA:tsbtafv1; LtpaToken=cEbFxfqALHw8fc89V4KkDqe1r9w3/DGyaVS29PogCAsj9frXaQNQI1Tbxk3wK9CLSN+hzcFN7Uco9Ng0g43ALF3STap+lSJApPED6uaAiKMS6O7lPSzTPRbDJgErdC4rrBJyhIbJfLNb3Le8ehslkVW3VJLhBv+Cp2gQZnwAqHKvbProxy-Connection: keep-alive

    The conclusion is that I can?t use Nokia Mobile Browser 3.01 with WPS.
    I should add that it is working with another XHTML Mobile Profile Toolkit from another editor and of course with classic XHTML enabled internet browser such as Mozilla.
    I relay appreciate to have feedback on this from people from Nokia or other users that also had similar problems. What is this ?Rainbow? user-agent? Why cookies are eliminated?

    Regards,
    Mickal Bouloux
    France Telecom R&D
    mickael.bouloux@rd.francetelecom.com

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    202

    RE: Nokia Mobile Browser 3.01 and IBM WPS 4.1.2

    Have you tried this using the 6590 simulator? It also supports XHTML-MP.

    - Matt
    Toolkit Team

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1

    Re: Nokia Mobile Browser 3.01 and IBM WPS 4.1.2

    Hi,
    I am having the same problem.
    Any help will be greatly appreciated.

    Harsh

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×