×

Discussion Board

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    1

    new comer ask for help! (Urgent)

    Hi all,
    I've developed a wml to input user name and password through WAP phone.
    I write simple standard codes but the WAP phoen can only display what i type in the deck but no actions can be done to it, that is the input tag not functioned. and also $(var) also not functioned.

    I really don't know why. Is it my codes problem or the server problem?
    As the codescan be run smoothly in emulator but cannot work in real mobile Nokia 7110, it can only display the contents of wml and als display all cards in a page. No options for me to input characters and the results $(variable) also just print on screen of phone directly. after i choose "more" or "menu" of phone's option, it said "File format unknown".

    i really duno why >.<

    Here list my codes:

    <?xml version="1.0"?>
    <!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN" "http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml">

    <wml>
    <card id="card1" title="Login">
    <p>
    Login ID:<br/>
    <input name="UserID" title="UserID" type="text"/><br/>
    </p>

    <do type="accept" label="Next">
    <go href="#card2">
    </go>
    </do>
    </card>

    <card id="card2" title="Login">
    <p>
    User ID: $(UserID)<br/>
    Password:<br/>
    <input name="Pswd" title="Pswd" type="text" size="14"/><br/>
    </p>

    <do type="accept" label="Login">
    <go href="login.asp" method="post">
    <postfield name="UserID" value="$(UserID)"/>
    <postfield name="Pswd" value="$(Pswd)"/>
    </go>
    </do>
    </card>

    </wml>

    Urgent ! As i need submit the task within tomorrow

    >.<
    Thanks for your reply.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    27

    RE: new comer ask for help! (Urgent)

    To be honest, I couldn't quite folow what you were trying to say.

    Anyway, since you said this was urgent I thought I'd try and help out a little. But I'm just guessing here since none of the wap emulators are running properly on my machine right now and i've left my phone at home.

    Try value="$UserID" and value="$Pswd" instead of using the parenthesis.

    Also, if you're getting to the second card, clicking "Login" and then getting a "File Format Unknown" message then there's a good chance that your "login.asp" file is either sending back an ASP script error (in html format) or there's some invalid tags/syntax in the returning wml.

    Hope this helps a little.

    E

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×