×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5

    *cry* totally lost starter....

    Howdy

    Im the kind that loves examples to learn from ;- )

    but i cant even get the hello world to run...

    Installed carbine and the sdk for s60 3rd edition FP1 and following the tutorials i found through the welcome screen. which asked me to do things that dost exist... (import mmp file)

    Can someone run me through importing the hello world example and running it with carbine?

    Sorry for my hopless question but iv been at it all day and would greatly appreciated the help befor i set my house on fire lol....

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5

    Re: *cry* totally lost starter....

    Ok i found another tutorial in the welcome screen, ima give that a go for now

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5

    Re: *cry* totally lost starter....

    mmmk iv made a open c hello world application from file - > new symbian os project

    pressing run as im told to in the tutorial and im getting

    the file stdio.h cannot be opened?

    + others which im guessing are caused by above problem

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,345

    Re: *cry* totally lost starter....

    Quote Originally Posted by okami9 View Post
    mmmk iv made a open c hello world application from file - > new symbian os project

    pressing run as im told to in the tutorial and im getting

    the file stdio.h cannot be opened?

    + others which im guessing are caused by above problem
    You should better start with "S60 3rd GUI Application". By selecting this template, it will generate a simple HelloWorld GUI application. Then you just need to build it. It is given in the Screencast suggested by skumar_rao. Please visit the suggested link.

    All the best.
    Kiran.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5

    Re: *cry* totally lost starter....

    Ok i think i have most of it installed right after following about 50 guides...

    but im still missing something and cant figure out what i need to install

    This is using cmd on there hello world example, it dosnt like me including stdio.h which is a problem...

    pls don't tell me to read another guide >< iv read a million and almost none of them work including http://www.forum.nokia.com/info/sw.n..._1_en.exe.html which dosnt get past the first slide on either of my desktops or laptop, downloaded twice.

    Code:
    C:\Symbian\Carbide\workspace\example\group>abld makefile all
      make -r  -f "\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1\EPOC32\BUILD\Symbian\Carbide\workspace\e
    xample\group\WINSCW.make" MAKEFILE VERBOSE=-s
    perl -S makmake.pl  -D \Symbian\Carbide\workspace\example\group\EXAMPLE WINSCW
    
    
    MMPFILE "\Symbian\Carbide\workspace\example\group\EXAMPLE.MMP"
    WARNING: \Symbian\Carbide\workspace\example\group\EXAMPLE.MMP(29) : SYSTEMINCLUD
    E path "\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1\EPOC32\include\stdapis\" not found
    Really keen to get coding >< any help is greatly appreciated!

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,345

    Re: *cry* totally lost starter....

    I hope you have everything on the same drive. Carbide.c++, SDK, etc...

    And to run from command prompt, you have to install "Configure environment for WINSCW command prompt". You will find it in
    Start-> Programms-> Carbide.c++ ->
    Kiran.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5

    Re: *cry* totally lost starter....

    omg... yeah the hello app i was using was Open C, not symbian c++ .....

    All is working now

    Thx for the help fellas

    ps. any idea why that adobe presenter thing isnt working for me? http://www.forum.nokia.com/info/sw.n..._1_en.exe.html
    Last edited by okami9; 2008-06-30 at 16:07.

Similar Threads

  1. Little problem: autostart + starter
    By edcruise in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2007-08-29, 09:07
  2. Replies: 3
    Last Post: 2004-08-26, 10:15
  3. session has been lost in HttpRequest ?
    By garyshi in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2003-07-08, 17:45
  4. Totally Lost
    By antonvdmerwe in forum General Messaging
    Replies: 2
    Last Post: 2002-08-22, 12:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×