×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    22

    change language in the SDK emulator

    Hi,
    I am new in widsets development. I have installed the SDK and when I run the emulator, I would like to change the language to english.
    How can I do it?
    Thanks in advance
    GP

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bangalore , India
    Posts
    4,430

    Re: change language in the SDK emulator

    Hope you have installed S60 3rd ed FP 2 Emulator (?) From your PC > Start > Programs > S60 Developer tools > 3rd ed FP2 SDK > Beta > Languages > "Change to English"

    If that does not do the job, Start the Emulator > Menu > Settings > General > Personalisation > Language.

    Hope it helps!

    Regards
    Gopal

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    22

    Re: change language in the SDK emulator

    Thanks for the reply.
    I am talking about Widsets development kit (devkit SDK).
    Does your answer apply to it as well?
    Thanks

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bangalore , India
    Posts
    4,430

    Re: change language in the SDK emulator

    OOps! Sorry! I was talking about Widgets. Seems like trying to learn about Widgets ended me in Widgets.. Widgets every where

    Regards
    Gopal
    Twitter : @balagopalks
    Linkedin : @balagopalks

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ostrava, Czech Republic
    Posts
    7

    Lightbulb Re: change language in the SDK emulator

    Hi giaperruci,

    if you use Windows, then just go to Control Panel -> Regional settings and change the language on the first tab (Standards and number formats). Then restart emulator and it will hopefully show your selected language.
    Now you may also need to switch system widgets to the new language (provided they support it). The quickest way would probably be going to your user profile directory (something like C:\Documents and Settings\<your username>, usually stored in %USERPROFILE%). There should exist a subdirectory called .widsets\default\WidSets. Stop emulator and delete files client.0.data and client.0.index from this directory. Done
    I don't know if this is the correct way of switching languages, but it worked for me. Maybe guys from Nokia will tell us how to do it "the right way".

    Hope it helps!

    Jerry

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    22

    Smile Re: change language in the SDK emulator

    Thanks a lot....It worked for me too!!

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    52

    Re: change language in the SDK emulator

    Emulator uses Java Locale to figure out the language. You can change devkit or devkit.bat batch file to start emulator with different locale:

    @java -Duser.language=en -cp sites -jar bin\devkit.jar %*

    Starts emulator with English language.

Similar Threads

  1. how to change the input language in EDWIN
    By whitewinds in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2008-02-19, 06:18
  2. WLAN Connection from Emulator
    By capri07 in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 4
    Last Post: 2007-12-13, 05:13
  3. How to change THE WRITING LANGUAGE on Nokia 9300 ???
    By tazman76 in forum General Messaging
    Replies: 2
    Last Post: 2007-07-23, 03:57
  4. Emulator not running in S60 SDK FP3
    By lfchavier in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2006-04-21, 20:10
  5. Series 60 Concept Emulator (SDK Beta 0.2 Linux) not working
    By mattbee in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2003-06-10, 11:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •