×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    8

    MWS 1.4 closes on startup

    This is the second time it has happened. I go to start the MWS, I get the first menu displayed for a moment and then it disappears, I don't have time to select the Options button.

    It first happened a few days ago, and the battery had run low. So I reinstalled and it worked fine all weekend. I tried again this morning and it's happening again (my battery is fully charged). Again, I can reinstall, but it would be good to know why this is happening.

    Cheers,

    Rob

    Model: N95-1
    Type:RM-159

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    60

    Re: MWS 1.4 closes on startup

    This is a problem that we haven't seen earlier. Make sure you have enough of RAM available to run MWS. Also have you updated your N95 firmware to the latest version?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    8

    Re: MWS 1.4 closes on startup

    Thanks for the reply. I updated the firmware about a week ago; I had to change the product code as it is a subsidised handset from my network provider, but I first changed the product code about a year ago and its been very stable.

    I guess it could well be a memory issue, I have...

    Phone: 48MB in use, 99MB free
    Card: 222MB in use, 266MB free

    I think I installed MWS to the phone. Perhaps I should reinstall to the memory card. Will post with progress.

    Thanks,

    Rob

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    8

    Re: MWS 1.4 closes on startup

    Just to let you know, it's now happened four times, each time I have to reinstall. When I get a chance I'll stick a larger memory card in the phone, but I doubt that will make a difference.

    It's a real shame because its very cool software.

    Rob

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Charlotte, NC, USA
    Posts
    79

    Re: MWS 1.4 closes on startup

    i also have had this prblem multiple times since the 1.4 update on both the n75 and n78. basically when it would either be asked to start on device start or jist initializing it as one would a normal program, it would flash for a sec and then not open.

    with the n78 i was able do the remote start; but that did not work with the n75. it would seem to be something more than ram as my n75 usually has over 15mb free when i'm lookikg to run mws.

    like the original poster; i have done a reinstall. both by way of update and a fresh install. only on the fresh install would it run; but i would turn it off so that i could copy over the data folder and then t would not restart.

  6. #6
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    60

    Re: MWS 1.4 closes on startup

    Hi, I think I know now what it is: battery saving function. After re-installing, keep it disabled until we find what causes that and fix it.

Similar Threads

  1. Executing a Python script at MWS startup
    By cristiano.diflora in forum Mobile Web Server
    Replies: 1
    Last Post: 2007-09-24, 13:59
  2. RaccoonOnMap and MWS
    By talakosk in forum Mobile Web Server
    Replies: 0
    Last Post: 2007-06-27, 11:52
  3. Replies: 4
    Last Post: 2006-12-04, 23:41
  4. Startup Management list API for unprotected uids
    By mateen_maldar in forum Symbian User Interface
    Replies: 8
    Last Post: 2006-09-27, 09:32
  5. Phone Startup & Application Startup
    By mvadu in forum General Development Questions
    Replies: 0
    Last Post: 2006-06-21, 13:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×