×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3

    emulator abnormally terminates under windows vista

    I have 2 computers. One with Vista Business x64 and one with XP SP2. Yesterday I downloaded S60 3rd FP2 SDK + Carbide and installed on both computers. On Windows XP everything works out of the box but Vista is a torment. Emulator after few seconds (usually 5-6) terminates without any error. During that time I can click on menu, flip the screen and so on but then window simply disappears without any message box with error:( I have read wiki and suggestions about setting SDK under Vista (turned off DEP for epoc, installed jre 1.5.16) but it still terminates abnormally. I would appreciate any help. Thanks in advance.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: emulator abnormally terminates under windows vista

    Do you have the latest S60 3rd SDK FP2 v1.1? It was released only yesterday so chances are you have still the 1.0 version. The new SDK release is the first with Vista support so you should give it a try.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3

    Re: emulator abnormally terminates under windows vista

    I know Nokia released new SDK, I have already installed it (of course after uninstalling previous version) but unfortunately problem didn't disappear...

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: emulator abnormally terminates under windows vista

    Sorry to hear that. I wasn't really expecting success though as I have doubts that the SDK was ever tested on a x64 machine, a factor that adds one more layer of complexity to the host OS being Vista.

    My machine has also an x64 processor but with Vista 32bit on it so all I can say is ... it works for me (in fact I use an SDK without "Vista support").

    Could you please make sure that logging is enabled (LogToFile 1 in the %EPOCROOT%epoc32\data\epoc*.ini files) and then, after running the emulator again, send me the %TEMP%\epocwind.out file. I will then submit an error report to the SDK team ...

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3

    Re: emulator abnormally terminates under windows vista

    Wow, thanks for a hint! I checked the debug log and it turned out the MMFAudioServer.exe caused termination. Well, I've already found a solution on this forum (disable the realtek driver) and the emulator works now. Nevertheless I think that if emulator come across any problem, it should display at least message box that something is wrong :).

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1

    Re: emulator abnormally terminates under windows vista

    Crashes for me with AMD64 on Vista 32 because of PC sound driver.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    10

    Re: emulator abnormally terminates under windows vista


Similar Threads

  1. Forum Nokia Wiki:Moving to Windows Vista (tm)
    By jimgilmour1 in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 19
    Last Post: 2008-11-14, 17:12
  2. Install Python 3.0a5 on Windows Vista System
    By Hugh Pittman in forum Symbian
    Replies: 5
    Last Post: 2008-06-09, 11:17
  3. Will S60 3rd Ed FP2 emulator have Support for Windows Vista Aero
    By jimgilmour1 in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-10-17, 19:39
  4. Nokia PC Suite to Windows Vista
    By wcamahalan888 in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 3
    Last Post: 2007-07-27, 16:32
  5. Windows Vista Issues and Patches
    By synchrnzr in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2007-07-23, 06:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×