×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    1

    Infrared sync with 6310i

    I've just upgraded my phone from a 6210 to a 6310i.
    I have a Windows XP PC with a USB IRDA adaptor (SigmaTel USB-IrDA dongle) and PC-Suite v4.81 installed.

    With the 6210, I was successfully able to sync with Outlook to the phone.

    However, when I place my 6310i in front of the IRDA adaptor, Windows initially recognises it correctly and it appears in Nokia connection manager. A few secs later, Windows says 'wireless link interrupted' and the phone disappears from connection manager. This cycle then repeats.

    When I start PC Sync from the PC-Suite it says 'Your phone is not connected. Please connect your phone and try again'. This happens even when the phone is appearing in Connection Manager!

    This all worked fine with my 6210 and I'm beginning to regret upgrading.

    Any ideas?

    Mike Feingold

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2

    RE: Infrared sync with 6310i

    Nod, nod, nod...
    As per my response to similar question, I made same upgrade (6210 to 6310i) and had exact same problem.

    Try going into PC's BIOS and changing the Infra red's port mode from 'FIR' to 'IrDa' - should work fine then.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3

    RE: Infrared sync with 6310i

    Mike

    Greetings from Cyberspace. I've also been having fun and games trying to get the 6310 to connect with the computer while the 6210
    worked relatively ok. Did you find any solution to the problem?

    best wishes

    Marcus Freed

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3

    RE: Infrared sync with 6310i

    Mike

    Greetings from Cyberspace. I've also been having fun and games trying to get the 6310 to connect with the computer while the 6210
    worked relatively ok. Did you find any solution to the problem?

    best wishes

    Marcus Freed

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    3

    RE: Infrared sync with 6310i

    Mike

    Greetings from Cyberspace. I've also been having fun and games trying to get the 6310 to connect with the computer while the 6210
    worked relatively ok. Did you find any solution to the problem?

    best wishes

    Marcus Freed

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    31
    For your BAFO(SigmaTel) USB-Irda you may try the following

    This is the solution that I found from irda.org newsgroup and I have verified it. thanks to wouter.

    Re: More Nokia 7210 IrDA Issues - 3/10/2003 - wouter
    Message Text:

    go to control panel / wireless link / hardware / properties / advanced, and select Vishay 6101E, trunaround=1 Ms / speed enable=115200. It will work.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Belfast, Northern Ireland
    Posts
    3
    Sherwinip!! All i can say is your a genius!! You also solved my problem aswell!!!!!!!!

    NICE ONE MATE!!!

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    2
    Well, I had the same problem, for the past few days and guess what? You saved me...haha. Thanks alot.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •