×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    68

    Unhappy Launch inner browser problem for some S60 3rd devices -- urgent

    i have OpenBrowserL() method to launth system browser to open a valid URL. the relatived code are copied from wiki reference code.

    BUT There is a problem. Some s60 3rd devices just like, nokia3250, N95, N95-8G, n76, n78, e65, e66, e90 etc can't launch browser successfully if i use the EKA2 browser id 0x1020724D; I must use 0x10008D39 to open it.

    My problem is when user can't launch browser in some s60 3rd devices, i must get the phone type, then change my code to correct it, it seems endless. I never konw whether there have one more or not? Anyone has some good idea to resolve it?

    BRs,
    Thanks

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pune, India
    Posts
    340

    Re: Launch inner browser problem for some S60 3rd devices -- urgent

    Hi Mark,

    I have a small idea. You could do the following,

    1) Try to launch the browser using 0x1020724D id
    2) After say about 2 seconds check if the browser application exists, you can use TApaTaskList and TApaTask classes to do it
    3) In case the browser application doesn't exist in memory, you know that the previous did not work and use the other id (0x10008D39)

    Let me know if I have interpreted you problem incorrectly otherwise let me know how it helped!
    Regards,
    Sainagakishore Srikantham (Kishore)

    Don't Hope, KNOW!!! ---------- Visit me at http://ssnkishore.blogspot.com ----------

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: Launch inner browser problem for some S60 3rd devices -- urgent

    Just check if the application with 0x1020724D can be launched if not then try the other UID

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    68

    Re: Launch inner browser problem for some S60 3rd devices -- urgent

    sorry for all. problem have been resolved now.

    it is caused by my misunderstanding about the follow article
    </url>http://wiki.forum.nokia.com/index.php/TSS000551_-_Different_browser_UIDs_in_S60_3rd_Edition_and_S60_3rd_Edition,_FP1</url>

    i thought s60 3rd device should use 0x1020724D, except some specified devices just like n95....

    now i use 0x10008D39 for all devices including s60 2nd, s60 3rd. browser can be raunched successfully.

    thanks for all

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pune, India
    Posts
    340

    Re: Launch inner browser problem for some S60 3rd devices -- urgent

    Its okay Mark, the important thing is "it worked"...Keep posting!
    Regards,
    Sainagakishore Srikantham (Kishore)

    Don't Hope, KNOW!!! ---------- Visit me at http://ssnkishore.blogspot.com ----------

Similar Threads

  1. Issue with links to anchor in the CBrCtlInterface Browser Control of S60 3rd FP1
    By manasi_d in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 16
    Last Post: 2008-04-10, 12:45
  2. Replies: 7
    Last Post: 2007-09-05, 10:38
  3. rcomp.exe and CAknMessageQueryDialog problem (S60 3rd)
    By jyrkiettila in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-04-10, 11:20
  4. Browser issue in S60 3rd edition emulator
    By sekou in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2006-10-13, 00:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×