×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    40

    Emulator Windows Vista

    Does anybody knows if Nokia is at least planning to release the emulator for Vista OS?

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    43

    Re: Emulator Windows Vista

    What is the problem and which sdk?
    6212 SDK works fine under Vista.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    40

    Re: Emulator Windows Vista

    Hi Dubik, thanks for the reply.

    I'm running Vista Home Premium and I'm trying out the emulator with Netbeans 6.1. I don't know why, I get 2 errors when executing a simple example:

    1) "Nokia Connectiviy Framework could not get a MAC address" etc etc
    2) Inside the emulator screen: "Invalid application, delete?"

    On the output screen I get this:

    Smart card communication error 0x80100017

    Any suggestions?

    Juan

  4. #4
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    43

    Re: Emulator Windows Vista

    Hi,
    1) It wants to see NCF lite application running. If you are not planning to connect 2 emulators just ignore that.
    2) Does emulator crash? Could you show screenshot?

    Ignore smart card communication message. It tries to find OmniKey reader and configure it to work with JSR177.

    Can you launch emulator, can you launch midlet? Try it first from "Start" menu.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    40

    Re: Emulator Windows Vista

    Hi Dubik,

    Thanks a lot for your help. Actually the emulator itself does not crush. I mean, trying out the simple example "ReadSerial", it executes but when the emulator opens, I immediatly get:"Invalid application, delete?" inside the emulator's phone screen. I say yes or no, whatever and the emulator doesn't close, it allows me to drag and drop the Note tags and those others and the emulator recognizes them.

    To summarize, I can't get any midlet to work with it.

    Thank you!

  6. #6
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    43

    Re: Emulator Windows Vista

    hi,

    I think the problem with obfuscating or netbeans installation. If I remember correctly emulator has few midlets in applications folder, try to open them.
    Also you could try to use eclipse with j2me plugin or reinstall netbeans.
    I use IntelliJ IDEA for midlets developing, it has nice j2me support builtin and always was working fine.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    40

    Re: Emulator Windows Vista

    Hello Dubik,

    I finally discovered what was going on. Everything is fine, but I don't know why, I cannot copy paste existing classes into netbeans projects and assume it will detect them as a valid NFC SDK (series 40) application.

    I was copy-pasting older source files (that work perfectly fine) but they were not being recognized, I mean, everthing compiled OK, but could make it run properly.

    What I had to do was:
    1) Create each java class with the desired file name.
    2) Copy-paste te code into the previously and empty file

    And that's it. Now it works, why? No clue!

  8. #8
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    43

    Re: Emulator Windows Vista

    Don't think they were compiled. Or may be they were compiled but not preverified. Anyway it's not a good idea to copy/delete stuff in directories of modern IDE.

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1

    Re: Emulator Windows Vista

    Hi, I have had a similar "invalid application" problem with Eclipse, JavaME, the Nokia 6212 Emulator and Windows Vista Business.

    Don't hurt me , but my problem as a very, very, very beginner in MIDlet-development was, that after importing and converting the Nokia samples project, no MIDlet in den MIDlet Suite was defined. Everything compiled, but the emulator said every time I started the sample "Invalid application". After I defined a MIDlet, everything was ok.

    Creating a new MIDlet class creates automatically a MIDlet entry. Maybe that was the reason, why juancarlosr example worked after copy/paste the source code.

Similar Threads

  1. emulator abnormally terminates under windows vista
    By koemul in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 6
    Last Post: 2009-04-08, 05:40
  2. Ethernet Connection for S60 3rd Ed FP2 on Vista Problem
    By singhgupi in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 4
    Last Post: 2007-11-06, 05:17
  3. Will S60 3rd Ed FP2 emulator have Support for Windows Vista Aero
    By jimgilmour1 in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-10-17, 19:39
  4. Nokia PC Suite to Windows Vista
    By wcamahalan888 in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 3
    Last Post: 2007-07-27, 16:32
  5. Windows Vista Issues and Patches
    By synchrnzr in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2007-07-23, 06:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×