×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    36

    Invalid application error

    Hi Guys,

    I created a helloworld MIDlet and installed its .jar file using Nokia PC Suite on to my Nokia 3110 phone.
    Now when I am trying to run the application, it says that "Invalid Application" and prompts me to delete the app.

    Could some body please help whats wrong?
    Its sort of urgent.

    Thanks in advance.
    asahlot

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    36

    Urgent: Re: Invalid application error

    guys,

    Could someone who faced similar problem or who knows the solution please reply soon? I need to figure it out soon.

    I am simply installing the .jar file using Nokia PC Suite, do I need to take care of .jad file also? what to do with .jad file in cases we need to do something with it.

    Thanks

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    USA, CA
    Posts
    7,191

    Re: Urgent: Re: Invalid application error

    My guess: You have build the MIDlet for MIDP 2.1 devices and as 3110 only supports MIDP 2.0 applications, the installation fails.

    CHange the build settings to MIDP 2.0 in your IDE and try again

    Hartti

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    36

    Re: Invalid application error

    My build settings are as below:

    Config: CLDC 1.1
    Profile: MIDP 2.0

    I am using eclipse and I am not signing the jar file.

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    174

    Re: Invalid application error

    try by changing settings to CLDC1.0

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    USA, CA
    Posts
    7,191

    Re: Invalid application error

    Can you post the JAD contents and tell what APIs you are using.

    Hartti

Similar Threads

  1. Error with makesis.exe and creating the .pkg file
    By gramya87 in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 7
    Last Post: 2007-10-10, 13:53
  2. Carbide.vs 2.01 Registration Problem
    By baykal in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2006-12-22, 16:55
  3. how to avoid linking error
    By skdas in forum Symbian
    Replies: 6
    Last Post: 2003-07-07, 07:57
  4. Unresolved external symbols problem
    By georgica1979 in forum Symbian User Interface
    Replies: 1
    Last Post: 2003-04-06, 13:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×