×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    50

    Connecting to Asterisk server

    hi all....

    I m trying to register my S60 emulator to Asterisk SIP server by creating a default profile in SIP Settings.It shows Not Registered. The settings are as follows:-

    Profile Name: Profile1
    Service Profile: IETF
    Default access point: Winsock
    Public UserName: sip:3000@127.0.0.1:5060
    Use compression: no
    Registration: Always on
    use securtiy: no

    Proxy server:
    Proxy server Address: 127.0.0.1
    Realm:asterisk
    username:3000
    password:none
    Allow loose routing:Yes
    Transport Type:UDP
    port:5060

    Registrar server:
    Registrar server Address: 127.0.0.1
    Realm:none
    username:3000
    password:none
    Transport Type:UDP
    port:5060


    One thing to be noted is that when I start Asterisk server,and check its ip and port by typing netstat -a in cmd it shows:
    0.0.0.0:5060

    Also after enabling the sip debug in asterisk server, no request packet is received from the s60 emulator.

    Thanks in Advance...

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,684

    Re: Connecting to Asterisk server

    Make sure that network access actually works in the emulator (test it with the built-in browser for example).

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    50

    Re: Connecting to Asterisk server

    Thanx a lot..

    i tried 2 test the network access of the emulator by using the built in browser. I typed the web address as www.google.com. and the web page was displayed successfully.. i again tried to connect to Asterisk server using the same settings but it is still NOt registered.

    Plz help me on that..
    Last edited by vidhu.0007; 2008-10-13 at 15:34.

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    50

    Re: Connecting to Asterisk server

    Thanx for your help..

    my problem has been solved. i am able to register the emulator with asterisk server.

Similar Threads

  1. j2se server j2me client bluetooth connection problem
    By bepolat in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 6
    Last Post: 2010-07-14, 11:05
  2. problem connecting to mobile web server.
    By lb213_2000 in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2007-11-14, 03:11
  3. Connecting to Mobile from a remote server through GPRS connection
    By go4jas in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 5
    Last Post: 2006-11-09, 06:14
  4. how to cancel the httpconnection which are connecting with the server
    By rasirdas in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 1
    Last Post: 2004-03-01, 07:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×