×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2

    RE: Database with Wml Script

    How do i do database connection with wml or wml script.
    I have a application buit in asp and sql server.
    Now i want to make it on wap .How do i do database connection with
    wml or wml script.
    Can i use the same SQLSERVER Database.

    Do i need any other Languages ASp Or CGI With wap for database.
    please answer me on E mail address: neptune_181@hotmail.com

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    27

    RE: Database with Wml Script

    WML is just your way of displaying the information on the phone. Its not a scripting language and doesn't have database support.

    You need to write CGI or ASP pages which query the database and return the results FORMATTED IN WML.

    Then you just need to make sure your ASP page sets the content type e.g.
    response.ContentType = "text/vnd.wap.wml"

    E

  3. #3
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,426

    Database with Wml Script

    Hi Everyone..

    How do i do database connection with wml or wml script.
    I have a application buit in asp and sql server.
    Now i want to make it on wap .How do i do database connection with
    wml or wml script.
    Can i use the same SQLSERVER Database.

    Do i need any other Languages ASp Or CGI With wap for database.

    I am stuck with it.

    Thanks
    Anand Singh

    Posted by Anand Singh, asingh@staff.eindia.com
    on July 12, 2000 at 08:47

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,426

    RE: Database with Wml Script

    I have the same problem, and tried a thing that works a little.
    I noticed that you can use asp pages instead of wml, and the nokia recognize it.
    The .asp page is translated in .html.
    Just what you have to do is to put xml code instead of html.
    It does not work correctly with some metatags.
    for example, card id is no more recognize.

    I think in some time Microsoft will make a modification that will permit us to insert asp really in wml page.
    Perhaps the good solution is to use javascript or CGI or something else.
    If you find another solution, I am interested.

    Here is an example of asp pages that works :

    page default.asp


    WAP INCIT.COM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×