×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    11

    HelloWorldBasic gives build errors after SDK installation

    Hi

    I have installed S60_5th_Edition_SDK_v0.9, and checked the command line build for the helloWorld example located in following location:
    S60_5th_Edition_SDK_v0.9\S60CppExamples\AutoAdaptedToTouchEx\helloworldbasic

    The build shows errors.
    I found the error related info on the following link

    http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...in_Symbian_C++

    Which mentions similar problem as: abld.bat: "CreateProcess((null), mwccsym2.exe ... failed

    I get similar message.

    The solution given is :
    Cause:

    This message comes when abld.bat cannot find the executable of [Nokia_x86_compiler|x86 compiler]. This compiler is shipped with Carbide.c++.

    Solution:

    The solution is to add the path of the x86 compiler (mwccsym2.exe) into PATH environment variable. This can be done by running a tool, called env_update.exe. For Carbide.c++ 1.2, this tool is located at \carbide\x86Build\env_switch. Run the tool and follow the instruction to setup all the needed environments.


    Does this mean that carbide must be installed in order to build the example applications?

    Can somebody give me some explanation regarding this?

    Thanks in advance,

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: HelloWorldBasic gives build errors after SDK installation

    yes you should be installing carbide.c++ for emulator builds.

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,355

    Re: HelloWorldBasic gives build errors after SDK installation

    See the second link in my signature.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

Similar Threads

  1. Problems about maemo 4.0.1 SDK installation.
    By fgg_maemo in forum General Development Questions
    Replies: 3
    Last Post: 2008-10-07, 14:26
  2. S60 3rd MR SDK known installation problem
    By Mr.Y in forum Tools and SDK Feedback (Closed)
    Replies: 5
    Last Post: 2008-09-09, 19:04
  3. S60 3rd Edition SDK Installation Problem
    By kunaldeo in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 32
    Last Post: 2007-01-30, 14:34
  4. helloworldbasic compile errors
    By rich_b in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 3
    Last Post: 2004-08-02, 08:43
  5. Series 60 Concept Emulator (SDK Beta 0.2 Linux) not working
    By mattbee in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2003-06-10, 11:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •