×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 18

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Question How to add new screen resolutions to the emulator?

    I was trying to do add support for extra screen resolutions on S60 3rd FP1 emulator.

    I edited epoc.ini to add a reference to my new resolutions epoc_resolution.ini files but the new resolutions would not work properly and where still showing QVGA UI only white padding for the extra pixels. Then I tried to fix that by playing with wsini.ini but failed as well.

    Is there a guide somewhere on how to add extra custom resolution to your emulator?

    (I know about the plug-ins for E series but I need another custom resolution)

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: How to add new screen resolutions to the emulator?

    epoc*.ini would help you configure how the emulator looks (fascia, screen area, keys) and behaves (logging, drives emulation and screen mode).

    You must configure the screen modes in wsini.ini and then link to the screen mode from the epoc*.ini

    If you download the E-series plug-in and compare the configuration files with the ones in the SDK you will have your answers. Or at least some of them.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: How to add new screen resolutions to the emulator?

    I think what I'm missing is how to link between wsini.ini screen modes and epoc*.ini. I thought it would work with ordinal position but looks like it isn't.

    I guess I'll have to take a closer look at the E series plug-in.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: How to add new screen resolutions to the emulator?

    Look at the OnActivation statement.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: How to add new screen resolutions to the emulator?

    Alright I think I got it now!

    You define OnActivate to send a key to the windows server then you use S60_HWSTATE_KEYCODEx from wsini.ini to catch that key and enable a different screen size. I'll give it a try on monday.

    Great help thanks a bunch.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: How to add new screen resolutions to the emulator?

    I'm still struggling to get that working and after installing the E Series plug-in for my FP1 SDK I realized the wsini.ini file did not change.

    So I did a search for other wsini.ini file and the one which is used by the emulator is not the one from \Epoc32\Data but rather the one in \Epoc32\release\winscw\udeb\z\system\data thus my confusion a lot of useless try.

    Hopefully with that knowledge I should be able to get it working now

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Location
    Germany
    Posts
    598

    Re: How to add new screen resolutions to the emulator?

    No luck there I can't get it to work.
    Even if I simply try to change width and height of the 800x352 configuration in both epoc_800x352.ini and wsini.ini all I get is that the 800x352 configuration displays a screen the size of the previous configuration.

    Such a waste of time I could use some help...

Similar Threads

  1. S60_3rd_FP1 Emulator Resolutions
    By ckasek in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2006-12-20, 18:38
  2. Not getting screen orientation in FP1 emulator??
    By mayur_24 in forum Symbian User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 2006-12-14, 06:19
  3. SDK 3rd edition Emulator screen size?
    By khurshed79 in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2006-07-06, 13:17
  4. Problem - Add character sets onto Emulator..??
    By jpottojp in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2005-04-14, 11:39

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×