×

Discussion Board

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    413

    ListBox in 5th Edition??

    Hi all,

    How to create ListBox in 5th edition Touch UI and add listbox items??
    Help me..

    Rohanwaugh..

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,672

    Re: ListBox in 5th Edition??

    What have you tried so far? I am pretty convinced that the usual methods still work (though there are some new features, which they do/may not automatically support), and also note that recent SDK-s (like the 5th edition one) happen to re-include many good old examples which were standard in case of 1st and 2nd edition, like Listbox (C:\S60\devices\S60_5th_Edition_SDK_v0.9\S60CppExamples\AutoAdaptedToTouchEx\Listbox).

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    413

    Re: ListBox in 5th Edition??

    Hi ,

    I simply want following listBox to be done-

    item1
    item2
    item3
    item4

    and so on..

    For 5th edition is there any different way to do this??Currently i am trying ListBox in 5th edition using resource file...I am taking reference of following link....

    http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...using_resource

    Help me.Is it correct what i am doing..

    Rohanwaugh

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tampere
    Posts
    370

    Re: ListBox in 5th Edition??

    Hi,

    What is the problem you are facing?

    Have you tried to use this code on 5th edition?
    Regards

    - MVP
    "Dare To Dream" - A.P.J.Kalam

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    413

    Re: ListBox in 5th Edition??

    hi,

    I have created the listBox using the code in that mentioned link..ListBox is getting created succesfully...
    But when i am not able to iterate through the list box items using up and down arrow keys...

    What should i do to be able to iterate through it??

    rohanwaugh

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tampere
    Posts
    370

    Re: ListBox in 5th Edition??

    Hi,

    Check "using Lists API" in the documentation.
    Regards

    - MVP
    "Dare To Dream" - A.P.J.Kalam

  7. #7
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    413

    Re: ListBox in 5th Edition??

    hi all,

    My listBoxx is getting created without any error...but when i press up and down arrow keys to travel through list box elements i am not able to do this.My up and down arrow keys are not working on my ListBox elements..
    i have used the code given in the following link....

    http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...using_resource

    Help me..

    Rohanwaugh

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    1,236

    Re: ListBox in 5th Edition??

    You need to place CYrContainer on the control stack by calling AddToStackL api
    Regards,
    Sriky

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tampere
    Posts
    370

    Re: ListBox in 5th Edition??

    Hi,

    In 5th edition phones I haven't seen any joy stick, by which you can do up and down.

    In the documentation that I pointed out, there is an example to handle keypress. But I guess it would work on 3rd editions.

    You can also refer to this example which details out what changes are required to handle touch events.
    Regards

    - MVP
    "Dare To Dream" - A.P.J.Kalam

  10. #10
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    413

    Re: ListBox in 5th Edition??

    hi mrudulpen,

    i think i am missing something in the code..Cos i tried the same code on s60 3rd edition FP2 but there also up and down keys are not working(emulator/keyboard)the code from that link is complete or not??

    do we need to do some extra thing with ListBox pointer iListBox after we create object of CAknSingleStyleListBox??


    Help me..

    Rohanwaugh..

  11. #11
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,672

    Re: ListBox in 5th Edition??

    ...
    Have you already checked the usual things, like implementing OfferKeyEventL, and using AddToStackL in AppUi?

  12. #12
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    413

    Re: ListBox in 5th Edition??

    hi..

    Thanks.. u were correct..i had forgot to do AddToStackL....Now it is working..


    Rohanwaugh.

Similar Threads

  1. Text input on S60 5th Edition
    By VaradiZsolt in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2008-11-14, 19:16
  2. Unable to Obtain S60 5th Edition Migration Rules
    By kamalakshan in forum Symbian User Interface
    Replies: 4
    Last Post: 2008-10-17, 12:46
  3. video capture in s40 5th edition
    By vpaoli in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 6
    Last Post: 2008-04-21, 14:40
  4. ListBox in Series 60 3rd Edition
    By waelali in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2006-02-15, 03:34
  5. ListBox in Series 60 3rd Edition (Urgent- Now)
    By waelali in forum Symbian User Interface
    Replies: 3
    Last Post: 2006-02-14, 14:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×