×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8

    Problems with CMdaAudioPlayerUtility

    I am trying to play a wav file with SymbianOS. I tried using CMdaAudioPlayerUtility like in this exemple (The PlayUtility one):

    http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ng_audio_files

    The code don't work, in fact the MapcInitComplete is never called. This is strange to me since according to documentation I have seen its always supposed to be called even on error (heres the documentation: http://www.symbian.com/developer/tec...lityClass.html)

    Does anyone have an idea about why the code is not working?

    Thank you

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    India
    Posts
    3,037

    Re: Problems with CMdaAudioPlayerUtility

    Hi,

    Did you get any error and what kind of file you are playing? I am not sure whether its required some capability or not. Check whether its required any capability?

  3. #3
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,143

    Re: Problems with CMdaAudioPlayerUtility

    Also you could indeed try debugging it and seeing which parts of the code do get executed, and if there is any leaves while running it.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    28,567

    Re: Problems with CMdaAudioPlayerUtility

    Are you trying to do that from GUI code? If not, make sure that you have an Active Scheduler installed and start it after you initialize the CMdaAudioPlayerUtility object.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    8

    Re: Problems with CMdaAudioPlayerUtility

    Thank you to everyone who replied, especially wizard_hu_ who was right about my problem. The audio playback is now working.

Similar Threads

  1. Problems about maemo 4.0.1 SDK installation.
    By fgg_maemo in forum General Development Questions
    Replies: 3
    Last Post: 2008-10-07, 14:26
  2. Several problems with NMIT 4.1
    By jtalviva in forum Mobile Web Site Development
    Replies: 1
    Last Post: 2006-03-20, 13:00
  3. Several problems with NMIT 4.1 MMS
    By jtalviva in forum General Messaging
    Replies: 0
    Last Post: 2006-03-10, 11:03
  4. Several problems with NMIT 4.1
    By jtalviva in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2006-03-10, 10:59
  5. Replies: 1
    Last Post: 2002-09-23, 10:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •