×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    47

    Smile GetOperatorName return -1

    Hi,everyone.
    I want to get the operator name in my program.And I used the CTelephony's member function GetOperatorName in an active object,
    but the iStatus gets a value with -1 when the active object's function 'RunL' is called.
    Anyone knows why?Thanks.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,566

    Re: GetOperatorName return -1

    Negative numbers: http://wiki.forum.nokia.com/index.php/Error_codes
    Note that you surely can not get operator name in:
    - the emulator
    - offline mode.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    47

    Re: GetOperatorName return -1

    thanks.
    But I did it on my phone 'N81'.And I used the capability ReadUserData NetWorkServices and ReadDeviceData.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Posts
    20

    Re: GetOperatorName return -1

    I'm also trying to fetch the operator name. Does anyone get it work?

    I tried other 3 functions. None of them works.

    //IMPORT_C void GetNetworkRegistrationStatus(TRequestStatus& aReqStatus, TDes8& aStatus) const;
    //IMPORT_C void GetCurrentNetworkInfo(TRequestStatus& aReqStatus, TDes8& aNetworkInfo) const;
    //IMPORT_C void GetCurrentNetworkName(TRequestStatus& aReqStatus, TDes8& aNetworkName) const;
    //IMPORT_C void GetOperatorName(TRequestStatus& aReqStatus, TDes8& aOperator) const;

    Thanks

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: GetOperatorName return -1

    Download code example from this article and check where are you wrong.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Posts
    20

    Re: GetOperatorName return -1

    The sample code does not work on my Nokia N95. The returned operator name is empty, as the iStatus is -1. Any idea? Thanks.

  7. #7
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,142

    Re: GetOperatorName return -1

    it is propably not the devie problem, most likely it is network that does not want to publish that. I do remember seeing that not all networks are giving all of the infromation, basically you could then try out the other functions to see what sort of information you can get.

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 2010-04-13, 10:49
  2. Python for S60 1.4.0 released
    By jplauril in forum Python
    Replies: 43
    Last Post: 2009-05-24, 09:22
  3. How to port Symbian OS String Descriptors
    By birol.sekerci in forum Symbian C++
    Replies: 17
    Last Post: 2007-11-08, 16:24
  4. CMdaAudioOutputStream Not working with EXEDLL target
    By fnagaton in forum Symbian C++
    Replies: 6
    Last Post: 2005-10-03, 05:51
  5. 关于Float的问题,急死了,各位帮忙一下,谢谢!
    By show_up in forum [Archived] Other Programming Discussion 关于其他编程技术的讨论
    Replies: 4
    Last Post: 2004-08-17, 08:57

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •