×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1

    Angry S60 5th Edition emulator startup problem

    Hi all,
    I use S60 5th edition SDK and the emulator doesn't start up. My comp's configuration is:
    Win XP : Version 5.1 ( Build 2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236 : Service Pack 3 )
    RAM : 512 MB
    HDD : 80 GB

    The epocwind.out reports the following error:

    7.930 Assertion failed: Kernel must be unlocked
    Function: Kern::HalFunction(TInt, TInt, TAny*, TAny*)
    7.930 Assertion failed: Do not call in ISR context
    Function: Kern::HalFunction(TInt, TInt, TAny*, TAny*)
    7.930 Assertion failed: Kernel must be unlocked
    Function: NKern::LockSystem
    7.930 Assertion failed: Do not call in ISR context
    Function: NKern::LockSystem
    7.930 Assertion failed: Do not call in ISR context
    Function: NKern::Lock
    7.930 Assertion failed: Do not call from bare Win32 threads
    Function: NKern::Lock
    7.930 Assertion failed: Kernel must be locked exactly once
    Function: NFastMutex::Wait
    7.930 Assertion failed: Do not call in ISR context
    Function: NKern::Unlock
    7.930 Assertion failed: Do not call from bare Win32 threads
    Function: NKern::Unlock
    7.930 Assertion failed: Do not call in ISR context
    Function: NKern::Lock
    7.930 Assertion failed: Do not call from bare Win32 threads
    Function: NKern::Lock
    7.930 Assertion failed: Do not call in ISR context
    Function: NKern::Unlock
    7.930 Assertion failed: Do not call from bare Win32 threads
    Function: NKern::Unlock
    8.730 Thread E32STRT.EXE::Main created @ 0xe39bd8 - Win32 Thread ID 0x6818
    8.775 Thread EFile.exe::Local-00e39d18 created @ 0xe39fd8 - Win32 Thread ID 0x6838
    8.780 Thread EFile.exe::Local-00e3a2cc created @ 0xe3a58c - Win32 Thread ID 0x6858
    8.950 Thread EFile.exe::InitCompleteThread created @ 0xe3c904 - Win32 Thread ID 0x6774
    9.015 Thread HALSettings.exe::Main created @ 0xe3cec8 - Win32 Thread ID 0x5664
    9.055 Thread HALSettings.exe::Main Killed -12
    9.110 Thread EFile.exe::Local-00e3c7e0 created @ 0xe3caa0 - Win32 Thread ID 0x55e4
    9.155 Thread domainSrv.exe::Main created @ 0xe3d89c - Win32 Thread ID 0x6708
    11.500 Thread SYSSTART.EXE::Main created @ 0xe6de2c - Win32 Thread ID 0x4ae4
    11.505 [STRT][S]: [TIMESTAMP] (10:26:04.500625 us) Begin S60 startup
    11.660 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main created @ 0xe3f838 - Win32 Thread ID 0x5d84
    11.660 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main Panic KERN-EXEC 3
    11.660 [STRT][S]: ERROR: Failed to initialize critical level keys: -2
    11.725 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main created @ 0xe3fd34 - Win32 Thread ID 0x6950
    11.725 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main Panic KERN-EXEC 3
    11.725 [STRT][S]: [ERROR: -2]: Failed to open repository 0x2000b11d - using default values
    11.725 [STRT][S]: [INFO]: Adaptation time limit = 30000000 us
    11.725 [STRT][S]: [INFO]: Monitoring time limit = 60 s
    11.725 [STRT][S]: [INFO]: Startup completion time limit = 20 s
    11.745 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main created @ 0xe40168 - Win32 Thread ID 0x69b0
    11.745 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main Panic KERN-EXEC 3
    11.745 [STRT][S]: [ERROR: -2]: Failed to create iStartupRepository: -858993460
    11.745 [STRT][S]: [ERROR: -2]: Failed to create iStateController
    11.750 Thread SYSSTART.EXE::StarterServer Panic StarterServer -2
    11.750 FAULT: KERN 0x00000004 (4)


    This is the second time I encounter this error. The first time, I tried the following:
    - Use subst drive for SDK
    - Reboot my PC
    - Change the SDK device ( using devices -remove )
    - Launching the emulator via Carbide


    None of the above worked and the problem got solved when I uninstalled the SDK and re-installed it. But now, the same problem comes up. Please help !!!

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    476

    Re: S60 5th Edition emulator startup problem

    I had almost exactly the same problem. Reinstall the SDK and explicitly use the default directory --> [DRIVE:]/S60/
    Then it should work.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Belarus, Minsk
    Posts
    15

    Re: S60 5th Edition emulator startup problem

    Hello guys. I have not the same problem but nearest. My 5th ed emulator started up too slow and it's UI (top window menu) flashed near 2 mins. That was on Windows7 machine. All what helped for me was just reallycleaning for current project.

Similar Threads

  1. CEikCbaButton linker problem S60 5th
    By rbox in forum Symbian
    Replies: 9
    Last Post: 2009-05-27, 17:55
  2. [moved] Graphics example - S60 5th Edition SDK - does not compile
    By heuven in forum Tools and SDK Feedback (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2008-12-05, 06:15
  3. [moved] codecs and API details on s60 5th edition
    By amitkankani in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 1
    Last Post: 2008-11-16, 13:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×