×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Luttenberg (Netherlands)
    Posts
    577

    Attach mobile phone to emulator for TCP/IP comms

    Hi,

    maybe this is not entirely the appropriate place to ask this question, but maybe someone can give a few hints on how to proceed/debug this problem:

    I have a mobile phone connected to my laptop. The laptop also has a LAN connection. If the LAN connection is up and running and I use the Web application on the emulator I can open www.google.nl for instance. If a bring up a second connection with Internet by connecting the mobile phone using PC Suite | "Connect to the Internet" (OneTouch Access) it looks like I cannot use this connection using the emulator (Also not with PC application).

    I do not understand why. Even PC application (web, MSN, TS) stop working although the LAN connection is still available. How come the traffic is not just routed to the LAN connection or to the newly available mobile phone connection? Actually when I disconnect the phone, things start working again.

    BR,

    Rene
    Rene Heuven
    Inmote - Creative Smartphone Solutions
    Web: www.inmote.com
    E-mail: rene@inmote.com

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Luttenberg (Netherlands)
    Posts
    577

    Re: Attach mobile phone to emulator for TCP/IP comms

    Some additional info:

    The web application on the S60 emulator (3rd FP2) gives the error:

    General
    System Error (-11)

    when I try to open www.google.com.

    BR,

    Rene
    Rene Heuven
    Inmote - Creative Smartphone Solutions
    Web: www.inmote.com
    E-mail: rene@inmote.com

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    3,348

    Re: Attach mobile phone to emulator for TCP/IP comms

    KErrAlreadyExists -11 Already exists
    Error codes listed here - http://wiki.forum.nokia.com/index.php/Error_codes

    Anyways provide some more information regarding your application.
    Which line is causing this error? Etc..

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Luttenberg (Netherlands)
    Posts
    577

    Re: Attach mobile phone to emulator for TCP/IP comms

    I stated the Web application is causing this error, not my own application.

    Therefore I cannot tell which line of code is causing this error.

    Meanwhile I did solve the problem. Using PC Suite you have to select the correct operator/provider for the SIM card. I am working in the Netherlands, but I am using a German T-Mobile SIM. Accidentally I selected T-Mobile Netherlands as network provider. That does not work .

    Thanks anyhow for the help.

    BR,

    Rene
    Rene Heuven
    Inmote - Creative Smartphone Solutions
    Web: www.inmote.com
    E-mail: rene@inmote.com

Similar Threads

  1. Connecting PC to Mobile Phone Via Bluetooth
    By Sapinou in forum Bluetooth Technology
    Replies: 3
    Last Post: 2011-04-13, 08:19
  2. Replies: 4
    Last Post: 2010-01-04, 07:49
  3. Embedded, Mobile phone OpenGL-ES Graphics Device Card Test Instrument
    By zrtyzrcx in forum News and Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 2007-11-20, 08:13
  4. Mobile Podcasting - will it happen?
    By mobile monte in forum News and Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 2006-09-22, 23:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×