×

Discussion Board

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    87

    Receive "????" when after sending Chinese chareacter email.

    case1:
    Send a email containing Chinese characters via epoc messaging UI to a webmail server. It's properly displayed in the webpage. But When receiving it via epco messaging UI, all Chinese characters become "????".

    case2:
    Send a email containing Chinese characters via webpage to a webmail server. It's properly displayed in both the webpage and epco messaging UI.

    I think I have missed someting in either sending or receiving message using the MTM component. Can someone give me some clue?

  2. #2
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    3,348

    Re: Receive "????" when after sending Chinese chareacter email.

    Try to use class CCnvCharacterSetConverter

    Also see this example - S60 Platform: Chinese Display Example

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    87

    Re: Receive "????" when after sending Chinese chareacter email.

    hi,A.A.M

    Thanks for the replying. I got some further information

    For case 1 and case 2, It seems the message charsets is 0 when epoc sending the mail.
    BUT on receiving the email,
    case 1 (result is "????"), the character set is 268450576.
    case 2 (result is ok), the character set is 268458029.

    This makes me doubt the problem is caused by missing something, such as the character setting, when composing the email in epoc.

Similar Threads

  1. Sending EMail
    By vniles in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 3
    Last Post: 2008-01-14, 08:19
  2. Sending unicode characters(chinese) from 7650 chinese SDK
    By susanto_waluyo in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2002-08-29, 05:56
  3. Sending unicode characters(chinese) from 7650 chinese SDK
    By susanto_waluyo in forum General Messaging
    Replies: 0
    Last Post: 2002-08-29, 02:44
  4. Sending email automatically by SMS using DataSuite
    By Nokia_Archived in forum PC Suite API and PC Connectivity SDK
    Replies: 0
    Last Post: 2002-05-27, 13:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×