×

Discussion Board

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Mumbai
    Posts
    199

    Smile How to use Google Map API in J2me

    hi frndz

    i want to develop application which give information about locality in j2me with using Google Map.can u tell me how to use google Map API in j2me and how to integarte.

    or there is any other way that can i use for develop this application.

    plz help me.

    thanks in advance
    Ajay Prajapati
    Mobile Software Developer
    Mumbai,India

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    May 2007
    Location
    21.46 N 72.11 E
    Posts
    3,777

    Re: How to use Google Map API in J2me

    Quote Originally Posted by prajapati.ajay View Post
    hi frndz

    i want to develop application which give information about locality in j2me with using Google Map.can u tell me how to use google Map API in j2me and how to integarte.

    or there is any other way that can i use for develop this application.

    plz help me.

    thanks in advance
    Hi Ajay,

    This wiki article may guide you in the right direction,

    http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...oogle_Maps_API

    Cheers,
    Croozeus
    Pankaj Nathani
    www.croozeus.com

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,708

    Re: How to use Google Map API in J2me

    yup,
    also the search in the upper-right corner will be very usefuul to you, this question has been asked several times before

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chennai, India.
    Posts
    176

    Re: How to use Google Map API in J2me

    I'm new to j2me mobile development,
    when i tried the google map using j2me, had one problem.

    error occurred as "MIDlets suite wants to connect to http://maps.google.com/staticmap?center="+ lat+","+ lng +"&zoom="+ zoom +"&size="+ width +"x"+ height +"&maptype="+ "mobile\"&markers="+ lat +"," + lng +",blues&key=ABQIAAAAN1WC3CJRxHOcvAKKdVa0tRSBIJvmftPxhHjP1Cs2-d6ZXC8AaBSZ7itdzZWFiENkNQvG7Nf4AVVeeA&sensor=True"
    in mobile, map is not displaying.

    please help me
    kumar

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,708

    Re: How to use Google Map API in J2me

    you did supply all these variables with values right : lat, lng, zoom, widht, height etc ???
    Aslo you did use your own key ? Even though, I seem to remember that for some service the key had been removed, but you should check their website for that...
    Note: please don't send private questions to me, as I don't have time to provide private support. All such questions should be posted on public forums, where I and others can see and answer them.

  6. #6
    Regular Contributor
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Chennai, India.
    Posts
    176

    Re: How to use Google Map API in J2me

    I'm new to j2me mobile development,
    when i tried the google map using j2me, had one problem.

    error occurred as "MIDlets suite wants to connect to http://maps.google.com/staticmap?center="+ lat+","+ lng +"&zoom="+ zoom +"&size="+ width +"x"+ height +"&maptype="+ "mobile\"&markers="+ lat +"," + lng +",blues&key=ABQIAAAAN1WC3CJRxHOcvAKKdVa0tRSBIJvmftPxhHjP1Cs2-d6ZXC8AaBSZ7itdzZWFiENkNQvG7Nf4AVVeeA&sensor=True"
    in mobile, map is not displaying.

    please help me
    kumar

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Noida, India
    Posts
    3,073

    Re: How to use Google Map API in J2me

    Quote Originally Posted by kumar1234567 View Post
    I'm new to j2me mobile development,
    when i tried the google map using j2me, had one problem.

    error occurred as "MIDlets suite wants to connect to http://maps.google.com/staticmap?center="+ lat+","+ lng +"&zoom="+ zoom +"&size="+ width +"x"+ height +"&maptype="+ "mobile\"&markers="+ lat +"," + lng +",blues&key=ABQIAAAAN1WC3CJRxHOcvAKKdVa0tRSBIJvmftPxhHjP1Cs2-d6ZXC8AaBSZ7itdzZWFiENkNQvG7Nf4AVVeeA&sensor=True"
    in mobile, map is not displaying.

    please help me
    kumar
    The problem is with your URL encoding, try to put this URL in IE and see how its encoded when you press GO or enter. Same encoding should be used within your program to make this network call.
    thanks,
    ~Amitabh
    (Champion of the Month -Aug'13)
    Follow me on my blog for Innovative Mobile Apps

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 2008-12-29, 06:53
  2. google map Api
    By Twub in forum Tools and SDK Feedback (Closed)
    Replies: 2
    Last Post: 2008-09-12, 09:37
  3. Replies: 5
    Last Post: 2008-08-29, 06:22
  4. Available US Phones with J2ME Bluetooth API
    By rmontrose in forum Bluetooth Technology
    Replies: 1
    Last Post: 2004-03-01, 00:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •