×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    8

    Configuration problem in QT for S60

    Hi,

    I unzipped the Garden release package of s60 in c:\Qt\4.5.0-garden and tried configuring it. I got the
    following error....

    C:\Qt\4.5.0-garden>configure -platform win32-mwc -xplatform symbian-abld -qconfi
    g

    This is the Qt for S60 Preview Edition.

    You are licensed to use this software under the terms of
    the TECHNOLOGY PREVIEW LICENSE AGREEMENT.

    Type '?' to view the TECHNOLOGY PREVIEW LICENSE AGREEMENT.
    Type 'y' to accept this license offer.
    Type 'n' to decline this license offer.

    Do you accept the terms of the license?
    y
    Environment:
    INCLUDE=
    Unset
    LIB=
    Unset
    PATH=
    C:\Program Files\ARM\bin\win_32-pentium
    C:\Program Files\ARM\RVD\Core\1.8\734\win_32-pentium\bin
    C:\Program Files\Nokia\Carbide.c++ v2.0\x86Build\Symbian_Tools\Command_Lin
    e_Tools
    C:\Perl\bin\
    C:\Program Files\CA\SC\CAWIN\
    C:\WINDOWS\system32
    C:\WINDOWS
    C:\WINDOWS\System32\Wbem
    C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_04\bin
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\AGL
    C:\PROGRA~1\CA\SC\CAM\bin
    C:\Program Files\CA\DSM\bin
    C:\Program Files\Common Files\Symbian\tools
    C:\Program Files\CSL Arm Toolchain\bin
    C:\Program Files\ARM\Utilities\FLEXlm\9.2\release\win_32-pentium
    C:\Program Files\ARM\RVCT\Programs\2.2\349\win_32-pentium
    C:\Qt\4.5.0-garden\bin

    Licensee....................
    License ID..................
    Product license.............Preview Edition
    Expiry Date.................

    Configuration:
    minimal-config
    small-config
    medium-config
    large-config
    full-config
    build_all
    debug
    cross_compile
    Qt Configuration:
    release
    debug
    zlib
    png
    ipv6
    svg
    minimal-config
    small-config
    medium-config
    large-config
    full-config

    QMAKESPEC...................symbian-abld (commandline)
    Architecture................symbian
    Maketool....................make
    Debug symbols...............yes
    Accessibility support.......no
    STL support.................no
    Exception support...........no
    RTTI support................no
    MMX support.................no
    3DNOW support...............no
    SSE support.................no
    SSE2 support................no
    IWMMXT support..............no
    OpenGL support..............no
    Direct3D support............no
    OpenSSL support.............no
    QtDBus support..............no
    QtXmlPatterns support.......no
    Phonon support..............no
    WebKit support..............no
    QtScriptTools support.......no
    Graphics System.............raster
    Qt3 compatibility...........no

    Third Party Libraries:
    ZLIB support............qt
    GIF support.............plugin
    TIFF support............plugin
    JPEG support............plugin
    PNG support.............qt
    MNG support.............plugin
    FreeType support........no

    Styles:
    Windows.................yes
    Windows XP..............no
    Windows Vista...........no
    Plastique...............no
    Cleanlooks..............no
    Motif...................no
    CDE.....................no
    Windows CE..............no
    Windows Mobile..........no
    S60.....................yes

    Sql Drivers:
    ODBC....................no
    MySQL...................no
    OCI.....................no
    PostgreSQL..............no
    TDS.....................no
    DB2.....................no
    SQLite..................plugin (qt)
    SQLite2.................no
    InterBase...............no

    Sources are in..............C:\Qt\4.5.0-garden
    Build is done in............C:\Qt\4.5.0-garden
    Install prefix..............
    Headers installed to........
    Libraries installed to......
    Plugins installed to........\resource\qt\plugins
    Binaries installed to.......
    Docs installed to...........
    Data installed to...........
    Translations installed to...
    Examples installed to.......
    Demos installed to..........

    Running syncqt...
    Creating qmake...
    make: Makefile: line 7: Error -- Expecting macro or rule defn, found neither
    make: Makefile: line 7: Error -- Expecting macro or rule defn, found neither
    Cleaning qmake failed, return code 255


    I followed all the installation procedure

    Set the path to C:\Qt\4.5.0-garden\bin
    Ran the configure environment for winscw command line in carbide.c++
    Unpacked the release in the root directory of SDK
    Executed qts60binaries.


    Can anyone pls. help me in resolving the issue?

    Thanks,
    Sri

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    England,UK
    Posts
    1,600

    Re: Configuration problem in QT for S60

    Hi,

    You have used

    C:\Qt\4.5.0-garden>configure -platform win32-mwc -xplatform symbian-abld -qconfig
    The install page section 4

    cd \Qt\4.5.0-garden
    configure -platform win32-mwc -xplatform symbian-abld

    You have an extra switch which causes errors when I attempt to build 4.5

    see instruction at http://pepper.troll.no/s60prerelease...stall-s60.html

    Good Luck

    Jim
    Last edited by jimgilmour1; 2009-03-13 at 09:26. Reason: add link

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    ભારત->ગુજરાત->ભાવનગર
    Posts
    279

    Re: Configuration problem in QT for S60

    Hi,

    Please Checkout the INSTALL file in QT-GARDEN.As you error is not showing any date and time problem but be sure that Your date and time should be set properly.

    Run every command Properly in a sequence.

    Hope this will help you

    Regards
    Viral Parmar

  4. #4
    Regular Contributor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    bhavnagar
    Posts
    255

    Re: Configuration problem in QT for S60

    hi..

    first of all uninstall all the SDK and all file which is required for QT.

    after that follow the procedure of INSTALL file.

    and don't forgot to configure ur SDK & carbide.

    hope it helps you.

    regards.
    nayan trivedi.

Similar Threads

  1. Problem with S40 5th Edition emulation, NCF 1.2 and BT dongle
    By nevillesatz in forum Bluetooth Technology
    Replies: 1
    Last Post: 2007-07-05, 10:52
  2. netcards - Problem with opening adapter
    By kernj in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-01-10, 08:56
  3. About 6230 Bt Problem
    By eerkek in forum Bluetooth Technology
    Replies: 17
    Last Post: 2005-02-08, 12:33
  4. J2ME SIP address configuration problem
    By nprabhat in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 0
    Last Post: 2004-10-27, 17:08
  5. 7210 Silent Problem
    By MarkMckim in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2003-03-18, 12:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×