×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6

Thread: HTTP problem

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    38

    HTTP problem

    All,

    I am trying to run the Series_60_DP_2_0_HTTP_Client_Example_v1_0 example. On the emulator it runs no problem, does a nice HTTP request. If I install it on the phone (N95-8GB) and run it, the dialog where you select your access point pops up, but whatever you select there (be it the GPRS connections or search for LANs) causes the MHFRunL method to be called immediately with the event status being -5120. What does this code mean? (and I can use the GPRS/search for LAN's etc from other apps fine)

    Lieuwe

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Beijing, China
    Posts
    1,175

    Re: HTTP problem

    -5120 No response from DNS server

    You can lookup the error code from here: http://www.newlc.com/Symbian-OS-Error-Codes.html
    Way of Simplicity

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Moscow, Russia
    Posts
    3,348

    Re: HTTP problem

    //Domain Name Daemon Error Codes
    -5120
    KErrDndNameNotFound
    Returned when no data found for GetByName

    You can download the error codes spreadsheet from here - http://developer.symbian.com/main/do...odesLatest.zip

    Looks like you have problems with DNS settings on the phone.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    282

    Re: HTTP problem

    As rightly pointed above that -5120 error code means that device was unable resolve the hostname you mentioned in your url. It can be issue with your URL or your data service settings.

    Try hitting the url from the device's native browser to see if your data services settings are fine.

    Hope that helps,
    VJ

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    38

    Re: HTTP problem

    How odd. If I just use the web browser on the same phone I can call the URL no problem (both on GPRS and wlan).

    Thing is, when the "select access point" menu pops up and I select "search for wlan" should it not first do that (the menu where it searches for WLAN's and then you pick one) instead of immediately giving me this 5120 error? Almost sounds like this DNS thing is a red herring.

    On a sidenode, if I have an established WLAN connection going, should my app still ask me which accesspoint to use (instead of using the open one by default)?

    Thanks for thinking.

    Lieuwe

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    38

    Re: HTTP problem

    In case anyone has the same problem. I finally cracked it. I didn't have the

    CAPABILITY NetworkServices

    set in my MMP file. That solved the problem.

Similar Threads

  1. Nokia N70 - HTTP POST problem
    By heuven in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 3
    Last Post: 2007-04-13, 15:48
  2. access points problem with HTTP client api
    By Svat_ in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2006-12-26, 16:19
  3. Problem with HTTP POST
    By thathoo in forum Mobile Java General
    Replies: 2
    Last Post: 2006-12-18, 18:23
  4. Problem in Http Connection
    By jaceline in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2005-10-14, 04:08
  5. Replies: 2
    Last Post: 2003-02-19, 03:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×