×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6

    [moved] S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    I installed S60 3rd FP1 and all other required software at D.
    I import the project HelloWorld example at Carbide C++ 2.0. It compiles smoothly. I can see the emulator runs but suddenly crash. I changed to Debug, but there is not any log at epocwind.out. (I set %temp% at D:/temp).

    If I choose select all x86 Exceptions at Debug Configuation, I can see the stack trace info as the following, But I don't know what is wrong and how to correct it. Thanks.

    Thread [Thread id: 3112] (Suspended: Signal 'Exception 29539' received. Description: Microsoft C++ Exception (0xE06D7363).)
    18 0x7C812A5B( KERNEL32.dll )() 0x7c812a5b
    17 0x600652AC( euser.dll )() 0x600652ac
    16 0x60038767( euser.dll )() 0x60038767
    15 0x7B4410A( elocal.fsy )() 0x07b4410a
    14 0x6200888B( efile.exe )() 0x6200888b
    13 0x62008B3F( efile.exe )() 0x62008b3f
    12 0x6200C95C( efile.exe )() 0x6200c95c
    11 0x6200CB3B( efile.exe )() 0x6200cb3b
    10 0x62031877( efile.exe )() 0x62031877
    9 0x62031945( efile.exe )() 0x62031945
    8 0x620310F9( efile.exe )() 0x620310f9
    7 0x6203AD35( efile.exe )() 0x6203ad35
    6 0x6203A7A7( efile.exe )() 0x6203a7a7
    5 0x6203A6B6( efile.exe )() 0x6203a6b6
    4 0x6204CCC8( efile.exe )() 0x6204ccc8
    3 0x1B2B6E8( ekern.exe )() 0x01b2b6e8
    2 0x1B28FDF( ekern.exe )() 0x01b28fdf
    1 0x7C80B683( KERNEL32.dll )() 0x7c80b683

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    The %TEMP%\epocwind.out log file is created only if logging is enabled in emulator's settings (see that LOGTOFILE is set to 1 in %EPOCROOT%epoc32\data\epoc*.ini)

    Have you tried to run the emulator from outside Carbide? Does that make a diference?

    Do you have admin rights for your current user account?
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6

    Re: S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    >The %TEMP%\epocwind.out log file is created only if logging is enabled in emulator's settings (see that LOGTOFILE is set to 1 in %EPOCROOT%epoc32\data\epoc*.ini)

    I will try this one.

    >Have you tried to run the emulator from outside Carbide? Does that make a diference?

    yes, I run the emulator from command line. I followed the helloworld build & run from CLI (http://library.forum.nokia.com/index...4BDE1A21A.html).

    After i run epoc, I can see the main emulator windows, But I can't see any application, and the emulator doesn't response any click on buttons.

    > Do you have admin rights for your current user account?
    Yes, my user name is in the Administrator group of Win Xp

    thanks

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6

    Re: S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    this is the epocwind.out

    PlatSecEnforcement OFF
    PlatSecDiagnostics ON
    PlatSecProcessIsolation ON
    PlatSecEnforceSysBin ON
    PlatSecDisabledCaps NONE
    0.000 Thread 01ba1280 created @ 0x1ba1280 - Win32 Thread ID 0x73c
    0.000 Thread EKern.exe::Supervisor created @ 0x1c934ec - Win32 Thread ID 0xa30
    0.000 Thread EKern.exe::DfcThread0 created @ 0x1c93fa4 - Win32 Thread ID 0x84c
    0.000 Thread EKern.exe::DfcThread1 created @ 0x1c943c8 - Win32 Thread ID 0x5dc
    0.000 Thread EKern.exe::TimerThread created @ 0x1c94ca4 - Win32 Thread ID 0x718
    0.230 Thread EKern.exe::FlashThread created @ 0x1c96c20 - Win32 Thread ID 0x78c
    3.780 Thread EKern.exe::MultiMediaCard0 created @ 0x1c97bf4 - Win32 Thread ID 0x10c
    3.830 Thread EKern.exe::NandThread created @ 0x1c9ec9c - Win32 Thread ID 0x87c
    4.115 Thread EFile.exe::Main created @ 0x1c9fb4c - Win32 Thread ID 0x728
    4.145 Thread EFile.exe::Local-01ca71dc created @ 0x1ca749c - Win32 Thread ID 0x878
    4.180 Thread EFile.exe::LoaderThread created @ 0x1cadf80 - Win32 Thread ID 0xd08
    4.245 Thread EFile.exe::StartupThread created @ 0x1caea34 - Win32 Thread ID 0xf70
    4.530 Thread E32STRT.EXE::Main created @ 0x1cb8d70 - Win32 Thread ID 0x6a4
    4.640 Thread EFile.exe::Local-01cb92d8 created @ 0x1cb9598 - Win32 Thread ID 0xafc
    4.645 Thread EFile.exe::Local-01cb9814 created @ 0x1cb9ad4 - Win32 Thread ID 0x1fc
    4.720 Thread EFile.exe::InitCompleteThread created @ 0x1cbb1c0 - Win32 Thread ID 0x858
    4.910 Thread HALSettings.exe::Main created @ 0x1cbbac0 - Win32 Thread ID 0xe48
    4.945 Thread HALSettings.exe::Main Killed -12
    5.180 Thread domainSrv.exe::Main created @ 0x1cbc304 - Win32 Thread ID 0x3e8
    5.475 Thread SysAgt2Svr.exe::Main created @ 0x1cbd204 - Win32 Thread ID 0x4c0
    6.305 Thread WSERV.EXE::Main created @ 0x1cbec74 - Win32 Thread ID 0xca4
    6.705 Thread fbserv.exe::Main created @ 0x1cbf4ec - Win32 Thread ID 0xf10
    7.305 Thread ecomserver.EXE::Main created @ 0x1cc0690 - Win32 Thread ID 0xc24
    25.315 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60hindisnr.ttf
    25.340 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60hindissb.ttf
    25.365 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60hinditsb.ttf
    25.405 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60j.ccc
    25.465 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60sc.ccc
    25.475 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60snr.ttf
    25.485 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60snrb.ttf
    25.490 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60ssb.ttf
    25.540 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60tchk.ccc
    25.560 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60tsb.ttf
    25.675 FBServ::LoadFontsL loaded font filename: Z:\resource\fonts\s60zdigi.ttf
    25.775 Thread fbserv.exe::FbsBgCompressThread created @ 0x1cc1a44 - Win32 Thread ID 0x358
    25.905 Thread WSERV.EXE::Wserv Panic SCDV 12
    28.720 Thread HelloWorldBasic.exe::Main created @ 0x1cd7f98 - Win32 Thread ID 0x950
    28.985 Thread FeatMgrServer.exe::Main created @ 0x1cc2528 - Win32 Thread ID 0x670
    29.555 Thread centralrepositorysrv.EXE::Main created @ 0x1cc44d0 - Win32 Thread ID 0x368
    29.800 Thread HelloWorldBasic.exe::HelloWorldBasic Killed -1


    For "Thread WSERV.EXE::Wserv Panic SCDV 12", I found the post
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...ad.php?t=98272. But there is no solution.

    Here is my epoc.ini
    configuration epoc_240x320.ini
    configuration epoc_320x240.ini
    PlatSecDiagnostics ON
    PlatSecEnforceSysBin ON
    PlatSecProcessIsolation ON
    PlatSecEnforcement OFF
    PlatSecDisabledCaps NONE
    LogToFile 1
    LogToDebugger 0
    JustInTime none
    _EPOC_DRIVE_D \epoc32\winscw\d
    _EPOC_DRIVE_E
    _EPOC_LocDrv_1
    MegabytesOfFreeMemory 32
    MultiMediaCardSize=16000

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6

    Re: [moved] S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    When I turn off Norton Personal Firewall, and diable Norton antivirus.
    The carbide C++ 2.0 debug, the logs epocwind.out is too long. I only paste the minus return.


    0.910 Thread HALSettings.exe::Main Killed -12
    3.890 [DOSSERVER] RDosServer::Connect()-CreateSession err: -1
    4.500 RFS: Command: MD: err = -11
    4.500 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.500 RFS: Command: MD: err = -11
    4.500 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.500 RFS: Command: MD: err = -11
    4.500 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.505 RFS: Command: MD: err = -11
    4.505 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.505 RFS: Command: MD: err = -11
    4.505 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.505 RFS: Command: MD: err = -11
    4.505 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.505 RFS: Command: MD: err = -11
    4.505 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.510 RFS: Command: MD: err = -11
    4.510 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.510 RFS: Command: MD: err = -11
    4.510 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.510 RFS: Command: MD: err = -11
    4.510 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.520 RFS: Command: MD: err = -11
    4.520 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.520 RFS: Command: MD: err = -11
    4.520 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.520 RFS: Command: MD: err = -11
    4.520 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.520 RFS: Command: MD: err = -11
    4.520 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    4.710 RFS: CRfsServer::PerformPluginScriptsL(): Opened. Err = -12
    4.710 RFS: CRfsServer::PerformPluginScriptsL() -12
    5.875 [Mediator] RMediatorDebug::Initialize failed with code -12. Debug services not available.
    14.620 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    14.640 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    15.095 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    15.215 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    15.740 Thread HelloWorldBasic.exe::HelloWorldBasic Killed -1

    It seems this one "Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1" is very critical.

    does anyone know why akncapserver.exe is killed?

    14.565 Thread akncapserver.exe::Main created @ 0x1d0b7bc - Win32 Thread ID 0xc64
    14.620 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1

    thanks.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6

    Re: [moved] S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    I run the HelloWorld at CLI. I paste the minus return here.

    0.295 Thread HALSettings.exe::Main Killed -12
    2.135 [DOSSERVER] RDosServer::Connect()-CreateSession err: -1
    2.335 RFS: Command: MD: err = -11
    2.335 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.335 RFS: Command: MD: err = -11
    2.335 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.335 RFS: Command: MD: err = -11
    2.335 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.340 RFS: Command: MD: err = -11
    2.340 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.345 RFS: Command: MD: err = -11
    2.345 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.350 RFS: Command: MD: err = -11
    2.350 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.350 RFS: Command: MD: err = -11
    2.350 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.350 RFS: Command: MD: err = -11
    2.350 RFS: Command: MD: Error -11 is OK
    2.370 RFS: CRfsServer::PerformPluginScriptsL(): Opened. Err = -12
    2.370 RFS: CRfsServer::PerformPluginScriptsL() -12
    2.465 [Mediator] RMediatorDebug::Initialize failed with code -12. Debug services not available.
    3.165 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    3.165 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    5.185 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    5.360 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    5.360 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    7.400 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    7.480 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    7.480 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    9.540 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    9.620 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    9.620 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    11.670 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    11.755 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    11.755 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    13.800 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    13.870 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    13.875 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    15.925 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    16.005 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    16.005 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    18.040 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    18.190 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    18.190 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    20.200 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    20.320 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    20.320 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    22.325 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    22.455 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    22.460 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    24.500 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    24.560 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    24.560 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    26.610 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    26.690 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    26.695 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    28.755 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    28.840 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    28.840 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    30.905 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    30.990 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    30.995 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    33.060 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    33.215 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    33.220 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    35.280 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    35.355 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    35.355 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    37.415 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    37.490 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    37.490 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    39.535 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    39.605 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    39.605 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    41.650 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    41.720 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    41.720 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    43.755 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    43.830 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    43.830 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    45.875 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    45.950 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    45.950 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    47.990 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    48.095 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    48.095 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    50.135 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    50.210 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    50.210 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    52.260 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    52.335 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    52.335 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    54.390 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    54.465 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    54.465 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    56.515 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    56.585 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1
    56.590 Starter:Failed to connect to eikonServer Error -1
    58.630 Thread APSEXE.EXE::AppArcServerThread Killed -11
    58.705 Thread akncapserver.exe::akncapserver Killed -1


    I think it is same as carbide. akncapserver.exe.

    Does anyone have other clues about this log?

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: [moved] S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    [QUOTE=wben66;558453]
    15.740 Thread HelloWorldBasic.exe::HelloWorldBasic Killed -1
    QUOTE]

    Ok, so the emulator gets to the point of starting your project and then it exits. One reason could be a mix of application error plus your run configuration, see http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...arbide.c%2B%2B

    You have an highly suspicious amount of errors there, things are either not found (-1), paths do not exist (-12) or things already exist (-11) :) I would say it is strange but since the emulator starts from the command line (althoug you say it is not reesponsive) then all these errors are probably not such a big deal.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6

    Re: [moved] S60 3rd FP1 emulator crash without any log at epocwind.out

    Finally make it work. Uninstall S60 platform, carbide C++2.0; reinstall them to D. turn off Norton Personall firewall. run "Configure enviroment for WINSCW command line builds"; then run carbide 2.0. This time it works. I think the reason perhaps was that after I installed S60 platform, I run command line first, then I run carbide 2.0. Also, I didn't run the tool "Configure enviroment for WINSCW command line builds" from start menu --> carbide 2.0.

Similar Threads

  1. Doubts - S60 3rd Edition versus S60 3rd Edition FP1
    By juarezjunior in forum Symbian
    Replies: 4
    Last Post: 2009-04-27, 11:29
  2. Help! How to show the dailed number view of Log on s60 3rd
    By slavikshen in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2009-02-11, 07:10
  3. Replies: 8
    Last Post: 2009-01-07, 05:11
  4. Replies: 6
    Last Post: 2007-12-17, 18:16

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×