×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ahmedabad
    Posts
    51

    Sound Not Playing

    i am trying to play sound in Symbian C++ (5th Edition)
    i am using following link

    http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ng_audio_files

    But i am not able to play file what is my mistake ?

    I have copy this (.wav) file into this in to 3 folder
    C:\s60\devices\S60_5th_Edition_SDK_v0.9\epoc32\winscw\c\Data\Sounds
    C:\s60\devices\S60_5th_Edition_SDK_v0.9\epoc32\winscw\c\Data\Sounds\Digital
    C:\Symbian\carbide\workspace\MusicPlayer\data

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,142

    Re: Sound Not Playing

    You should propably debug it and see what does get executed and what doesn't, and also see if any errors are reported in any parts of the code.

  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ahmedabad
    Posts
    51

    Re: Sound Not Playing

    i could not get any error through the debug but sound not playing.

    My filesize is 74 kb.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    India
    Posts
    1,048

    Re: Sound Not Playing

    Quote Originally Posted by mit@indianic.com View Post
    i could not get any error through the debug but sound not playing.

    My filesize is 74 kb.
    you mean to say that your code is running successfully without any error but wav file is not playing. Try to debug your code carefully.

  5. #5
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,142

    Re: Sound Not Playing

    Also make sure you do set some value to the volume.

  6. #6
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,335

    Re: Sound Not Playing

    Quote Originally Posted by mit@indianic.com View Post
    i could not get any error through the debug but sound not playing.

    My filesize is 74 kb.
    It should work just fine. Here I have created an example to create simple music player in S60 5th Edition, you may like to see and verify what's wrong at your end: Creating custom Music Player with S60 Touch UI APIs
    Nokia Developer Wiki Moderation team

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 2008-08-03, 09:04
  2. Sound recording and playing
    By sasa in forum Symbian C++
    Replies: 0
    Last Post: 2004-10-12, 13:41
  3. strange problem playing Sound on 7650
    By Poldipold in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 1
    Last Post: 2003-07-11, 13:12
  4. Playing polyphonic sound on Series 30 and 40
    By shmoove in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 2
    Last Post: 2003-05-14, 14:09
  5. Playing wav sound with the nokia api
    By yuvalgeva in forum Mobile Java General
    Replies: 0
    Last Post: 2002-12-18, 12:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •