×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    82

    Question Problem of using CMMFDevSound to play mp3

    Hi,
    I am really a newbie of media.
    And now I want to play mp3 on symbian using CMMFDevSound.
    So I find a sample on internet which can play amr on symbian.
    I changed the sample code to KMMFFourCCCodeMP3.
    But it does not play the mp3 correctly.
    I mean there is sound played but not correctly.
    I doubt that the reason is the buffer size I used to read the mp3 file.
    In the sample code, the buffer size is 85000 and I do not change it.
    I am not sure whether the buffer size has something related to the bitrate
    of something else, I am not sure.
    So could anybody tell me how to play the mp3 file correctly
    of give me some hint how to learn media programming.
    Thanks a lot in advance!
    Looking forward to the reply!

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,169

    Re: Problem of using CMMFDevSound to play mp3

    if you are new and you just want to play the audio, then you propably have picked up wrong API to start with, maybe you could check wiki for easier API: http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ng_audio_files

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    82

    Re: Problem of using CMMFDevSound to play mp3

    Quote Originally Posted by symbianyucca View Post
    if you are new and you just want to play the audio, then you propably have picked up wrong API to start with, maybe you could check wiki for easier API: http://wiki.forum.nokia.com/index.ph...ng_audio_files
    Thank you so much for your reply and suggestion.
    I have checked the link and tried the sample.
    The CMdaAudioPlayerUtility works but I have one problem of it.
    When I using the CMdaAudioPlayerUtility to play a wav, it work well without a headset.
    But if I use the headset, there is no sound, either in speaker and earphone.
    Could you tell me the reason?
    Many thanks again!

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,169

    Re: Problem of using CMMFDevSound to play mp3

    have to say that I have never tried that, but I would assume that the system does the routing automatically behind the scenes.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Mumbai, India
    Posts
    1,998

    Re: Problem of using CMMFDevSound to play mp3

    Quote Originally Posted by stone_cheng View Post
    Thank you so much for your reply and suggestion.
    I have checked the link and tried the sample.
    The CMdaAudioPlayerUtility works but I have one problem of it.
    When I using the CMdaAudioPlayerUtility to play a wav, it work well without a headset.
    But if I use the headset, there is no sound, either in speaker and earphone.
    Could you tell me the reason?
    Many thanks again!
    Hi,

    It should play eithers ways. As said system does the routing internally.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 2008-06-17, 10:40
  2. playing mp3 problem for symbian 2rd
    By miqitangguo in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 4
    Last Post: 2008-04-22, 11:28
  3. problem in playing mp3 in 6230i
    By dd_dd in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 2
    Last Post: 2007-04-04, 10:53
  4. Cannot play MP3 with chinese filename in MMAPI
    By domicch in forum Mobile Java Media (Graphics & Sounds)
    Replies: 6
    Last Post: 2006-05-17, 07:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×