×

Discussion Board

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Noida
    Posts
    1,503

    Strange issue please anybody help ?

    Hi All,

    I found an strange issue in my N 95, i have an application that launch exe which dial a call on given number, this application work fine on OS 9.1 (N73) and 9.3(N78), but when i run this application on N95, application goes crash, following red line of code.
    For geeting the panic i use y crash monitor, but here i found nothing but two exe crash information is there

    MGX DB Work thread0
    Kill: 0,Kill
    MGX DB Work thread1
    Kill: 0,Kill

    Please any body help me.

    Code:
    	RProcess server;
    				CleanupClosePushL(server);
    				TFileName fnAppPath = _L("\\system\\apps\\s603ddail.exe");
    				server.Create(fnAppPath, _L(""),EOwnerProcess);
    				server.Resume();
    				CleanupStack::PopAndDestroy();
    Regards,
    Amit


    ****"Putting a Smile on other's faces is the essence of true Happiness"****

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: Strange issue please anybody help ?

    If you try to call RProcess::Resume() on a thread which is not fully loaded then it gives panic KERN-EXEC 32. What is your panic code???

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Noida
    Posts
    1,503

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by savaj View Post
    If you try to call RProcess::Resume() on a thread which is not fully loaded then it gives panic KERN-EXEC 32. What is your panic code???
    No panic comes, in yTask the exit reason of process is 0, that's wahy i am surprised, because this application was running perfectly on last week, but today is not working. i think this is the problem MGX DB Work thread0. Because same code works N73 and N78.
    Regards,
    Amit


    ****"Putting a Smile on other's faces is the essence of true Happiness"****

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,675

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Amit, I do not see the line where you are checking the result code of RThread::Create. Personally I find it strange that "\\system\\apps\\s603ddail.exe" works for you anywhere, however it might happen. Since .exe-s have to be deployed to \sys\bin, Symbian does not expect you to provide the full path, and the behaviour may have changed between the initial release and FP1 (though reverting the change for FP2 sounds strange). Try with a simple "s603ddail.exe".

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,344

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by aamitgupta View Post
    Code:
    	RProcess server;
    				CleanupClosePushL(server);
    				TFileName fnAppPath = _L("\\system\\apps\\s603ddail.exe");
    				server.Create(fnAppPath, _L(""),EOwnerProcess);
    				server.Resume();
    				CleanupStack::PopAndDestroy();
    I would prefer \\Sys\\bin for all generic executables.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Noida
    Posts
    1,503

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Thanks wizard and kiran, i am stupid this was a silly mistake, there is not any prblem with sys//apps//exe.exe, i used callaudiocontrol API and when i formet the set i did not installcallAudioControl_31_0x10207bd2.SISX file so the problemmcomes.
    Regards,
    Amit


    ****"Putting a Smile on other's faces is the essence of true Happiness"****

  7. #7
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,344

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by aamitgupta View Post
    ...there is not any prblem with sys//apps//exe.exe
    Still I would suggest you to put your executables under !\Sys\bin folder where they should be ideally.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  8. #8
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,675

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by kiran10182 View Post
    Still I would suggest you to put your executables under !\Sys\bin folder where they should be ideally.
    I bet they are already there, just the OS silently ignores any path components.

  9. #9
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,344

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by wizard_hu_ View Post
    I bet they are already there, just the OS silently ignores any path components.
    Hmm. But if you give system\apps path as a destination path in the .pkg file then your exe will go at that path and hence you invoke that exe from that strange path.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Noida
    Posts
    1,503

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by kiran10182 View Post
    Hmm. But if you give system\apps path as a destination path in the .pkg file then your exe will go at that path and hence you invoke that exe from that strange path.
    In the PKG file i mentioned sys\bin, and in code i used sys//apps, but now i change and call the exe directly name and works fine.
    Regards,
    Amit


    ****"Putting a Smile on other's faces is the essence of true Happiness"****

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Noida
    Posts
    1,503

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by kiran10182 View Post
    Hmm. But if you give system\apps path as a destination path in the .pkg file then your exe will go at that path and hence you invoke that exe from that strange path.
    In the PKG file i mentioned sys\bin, and in code i used sys//apps, but now i change and call the exe directly name and works fine.

    Great thanks for help and correcting me.
    Regards,
    Amit


    ****"Putting a Smile on other's faces is the essence of true Happiness"****

  12. #12
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Helsinki, Finland
    Posts
    8,344

    Re: Strange issue please anybody help ?

    Quote Originally Posted by aamitgupta View Post
    In the PKG file i mentioned sys\bin, and in code i used sys//apps, but now i change and call the exe directly name and works fine.
    Don't ever do that. See, it created so much confusion.
    Nokia Developer Wiki Moderation team

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 2010-03-05, 04:49
  2. Strange: UNI-10 Scalable UI Compliance even when it a is WLAN issue
    By kiran10182 in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 14
    Last Post: 2008-05-29, 09:36
  3. Strange issue with TSoInetInterfaceInfo
    By patrickfrei in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2008-01-21, 09:37
  4. Strange issue in N73, pleez help...
    By mailtomandy2000 in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2007-05-01, 19:38
  5. nokia 7650 BT connection - strange issue
    By superduperau in forum Bluetooth Technology
    Replies: 2
    Last Post: 2004-01-28, 00:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×