×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    74

    Exclamation Unable to connect to network server while application in foreground

    Hi All,

    I am facing quite unexpected response of my application on few devices like N78 and N80. My application connects to a remote server to fetch data. It works perfect on many devices but on above two devices, it remains on progress screen(where animation is displayed using framed image after 1000µs interval), untill I send it to background. If I send it to background, data is downloaded successfully but if it's in foreground I can see only animation. I've observed that after waiting long on this screen, as soon as I send it to background, the gprs connectivity icon of phone is appeared then.

    I'm unable to figure out the reason. I'm not sure if I could face the same problem on some other devices too.

    bet: I've tested this successfully on E65, N73, N95, E71


    What could be the reason?

    Thanks,
    Last edited by netlogins; 2009-05-15 at 06:34. Reason: µs instead of ms

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Unable to connect to network server while application in foreground

    Maybe you could check with Y-Tasks::trace whether your devices CPU is running near it max capability, also try slowing the animation and see whether it helps.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    74

    Re: Unable to connect to network server while application in foreground

    Hi Yucca,

    Thanks for the response, I checked cpu usage using y-task:trace, and its in normal mode. But again as soon as I switch from my app to ytrace, data is downloaded at the backend, but if my app remains in foucs it doesn't connect at all.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    74

    Re: Unable to connect to network server while application in foreground

    Now I've increased delay from 1000µs to 10000µs and its working fine . It's strange as none other application was running on the phone but it is :P. It was working perfect with 0ms delay on other phones, I mentioned earlier.

    Thanks for the hints Yucca.
    Last edited by netlogins; 2009-05-15 at 06:34. Reason: µs instead of ms

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,165

    Re: Unable to connect to network server while application in foreground

    Are you sure it is milli seconds, and not micro-seconds you are dealing with ? 1000ms would be 1 sec and 10'000ms would be 10 sec, but with micro seconds, 1000 would mean that the frame is changed 1000 times a second.., thus maybe you think what the actual framerate you should try having should be.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    74

    Re: Unable to connect to network server while application in foreground

    O sorry my mistake, time interval in microseconds.

Similar Threads

  1. unable connect to server
    By darkwizz in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 1
    Last Post: 2008-09-01, 13:57
  2. Unable to connect over HTTP
    By vishaljaiswal in forum Mobile Java Networking & Messaging & Security
    Replies: 2
    Last Post: 2008-01-23, 05:25
  3. socket server application using Series 60 SDK
    By irohit in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2004-09-16, 05:27
  4. Replies: 0
    Last Post: 2002-11-25, 16:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×