×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Hi,

    I've run through the 'Getting started with Qt for S60' web page (here), but cannot get the application running.

    I've done all that it asks, but fail right near the bottom where it saya 'Output'. I cannot get it to appear in the emulator. Every time I push the green 'Run Emulator' button it says 'Errors exist in the required project. COntinue launch?' looking at the code it appears there's a problem with the line (at least I think so as it's underlined in red) 'void Hello::ShowHelloText()'.

    How do I get this program to run in the emulator?

    Cheers,

    Northers.

    P.S. I'm using the 3rd edition S60 SDK FP1 - is this where the problem stems from?

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    That page describe How to started Qt for S60 not how to install/configure Qt for S60. Have you configured Qt properly on your machine?? I hope you followed the steps mentioned in following link.

    http://pepper.troll.no/s60prerelease...stall-s60.html

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Hi Savaj,

    Yes i've already gone through the configuration document which is why I can't understand where the problem is.

    Northers

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Quote Originally Posted by Installing Qt on S60
    Note: Users of S60 Platform SDK 3rd Edition FP1 also need special updates. The update can be found here.
    I hope you done that updates. Also paste some errors here.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Yep, i've installed all the necessary updates as well.

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Ok. Can you paste some exact errors here?

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    When I press the green 'play' button a dialog titled 'Errors in Workspace' appears stating: -

    Errors exist in a required project, Continue launch?

    Pressing Yes here starts the emulator, but it closes shortly after and nothing appears to have happened.

    In the 'Problems' pane along the bottom i've got the follwoing: -

    Error creating the file: Hello.exe
    mwldsym2.exe: The process cannot access the file bacause it is being used by another process.

    Does this point you in the right direction?

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Right, I think i've sussed out the error listed previously. It was to do with the emulator keeping 'hello.exe' open as it seemed to compile without fault the first time only.

    I can now get it to run without fault, but the emulator appears then disappears, is this normal?

    If I then start the emulator from Start Menu>All Programs>S60 Developer Tools>3rd Edition FP1 SDK>1.0>Emulator and look in Menu>Installed I find the 'Hello' program, but any attempt to run it from here shuts down the emulator!

    Any ideas what i'm doing wrong here?

  9. #9
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,533

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Quote Originally Posted by Northers666 View Post
    Right, I think i've sussed out the error listed previously. It was to do with the emulator keeping 'hello.exe' open as it seemed to compile without fault the first time only.

    I can now get it to run without fault, but the emulator appears then disappears, is this normal?

    If I then start the emulator from Start Menu>All Programs>S60 Developer Tools>3rd Edition FP1 SDK>1.0>Emulator and look in Menu>Installed I find the 'Hello' program, but any attempt to run it from here shuts down the emulator!

    Any ideas what i'm doing wrong here?
    Epocwind.out is the file that you can try to see whats going on.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    I've enabled the emulator to create the file and located it after running the program, but how do I use the file? I cannot open it with anything and it is zero bytes in size.

    Now i'm even more confused!

  11. #11
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Epocwind.out is a text file and you can open it in any text editor to check logs created by emulator.

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    I'm clearly looking at the wrong file then!

    Where exactly is the file located?

  13. #13
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,533

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Quote Originally Posted by Northers666 View Post
    I'm clearly looking at the wrong file then!

    Where exactly is the file located?
    typically in temp directory of your username. Searching would be better solution. Search for epocwind.out

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    45

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    Got it , I was looking in completely the wrong place!

    The last line in the file says: -

    91.240 FAULT: nkern.cpp 0x0000059c (1436)

    This means nothing to me though. Any ideas?

  15. #15
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    જુનાગઢ - India
    Posts
    3,034

    Re: Problems with 'Getting started with Qt for S60'

    You may get complete guide about epocwind.out here.

    Some times the error "FAULT: nkern.cpp" is observed by use of estlib.lib. you may refer this thread for more details.
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...ad.php?t=75575

    And this a thread for Unofficial fix.
    http://discussion.forum.nokia.com/fo...60&postcount=7

Similar Threads

  1. WML problems - can't even get started?
    By Nokia_Archive in forum Browsing and Mark-ups
    Replies: 2
    Last Post: 2002-05-16, 02:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×