×

Discussion Board

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    13

    problem with epoc

    I have s60 third edition feature pack 1 sdk, Carbide C++v2 and active perl 5.6.1 build 635 installed on my pc.

    Now the problem is that the example applications run fine...i.e. if i click on helloworldbasic.exe it opens the emulator and shows the app
    but when i type epoc in cmd It gives the error: Failed to initialize emulator....NoSuch File or Directory....Line 120 Epoc.pl

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    India
    Posts
    1,048

    Re: problem with epoc

    Quote Originally Posted by agrim View Post
    I have s60 third edition feature pack 1 sdk, Carbide C++v2 and active perl 5.6.1 build 635 installed on my pc.

    Now the problem is that the example applications run fine...i.e. if i click on helloworldbasic.exe it opens the emulator and shows the app
    but when i type epoc in cmd It gives the error: Failed to initialize emulator....NoSuch File or Directory....Line 120 Epoc.pl
    i am using the same SDK, Carbide and Perl version. I tried to run epoc from cmd and it's working perfectly.

  3. #3
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,689

    Re: problem with epoc

    The 120th line of epoc.pl can really write that:
    Quote Originally Posted by epoc32\tools\epoc.pl
    exec("\"" . $emu . "\"") || die "Failed to execute the emulator \"$emu\": $!";
    Note that the die clause actually prints what this line attempted to execute, so check that "...".

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    13

    Re: problem with epoc

    i didnt get that....what exactly should i do to make it work....need more help plz

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,689

    Re: problem with epoc

    You can try starting C:\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1\Epoc32\release\winscw\udeb\epoc.exe directly. That should work.
    When you are typing "epoc" in some command prompt, first a series of utilites are starting to run, which select the SDK you currently use (because you can have multiple SDK-s installed on the same PC, and the emulator is always called epoc.exe), and tries to start that one. In your case it fails somehow.
    If you want to find out what it tries, then you should re-visit the error message "Failed to initialize emulator....No such file or directory".

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    13

    Re: problem with epoc

    Yes Its working manually...but still not from the prompt

    Hers the exact error message:

    Failed to execute the emulator "C:\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1_2\epoc32\release\winscw\udeb\epoc.exe": No such file or directory at C:\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1_2\epoc32\tools\epoc.pl line 120.

    Anybody knows whats wrong?

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,689

    Re: problem with epoc

    Have you installed that SDK or have you copied/restored it from somewhere (a backup or something like that)?
    Where is it installed exactly?
    The background story is that the SDK-s are incrementing a counter in the registry (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Nokia\S60_3rd_FP1\Instances for the particular case of S60 3rd FP1), that is why the _2 appear in the C:\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1_2\epoc32..., and the variant is also stored in "C:\Program Files\Common Files\Symbian\devices.xml" and "C:\Program Files\Common Files\Symbian\installed2.xml". Those are the files where "cmd" "epoc" tries to get the path. Actually you can update those files to point to an existing location, and epoc will start working - probably.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    13

    Re: problem with epoc

    actually i have installed the sdk a second time after uninstalling it the first time....that is why there's a "_2" .
    So since in the error the path is correct i dont think the path its searching for is wrong.
    Correct me if i m wrong??

  9. #9
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,689

    Re: problem with epoc

    So the referred file, "C:\Symbian\9.2\S60_3rd_FP1_2\epoc32\release\winscw\udeb\epoc.exe", does it exist?

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    13

    Re: problem with epoc

    yes it does

  11. #11
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    4,539

    Re: problem with epoc

    Quote Originally Posted by agrim View Post
    yes it does
    Little strange. But check if your path is pointing correctly to the tools. For example I have C:\Program Files (x86)\Common Files\Symbian\Tools in the path. Just something which you could check on to see if that works.

Similar Threads

  1. Problem with CAknDoubleStyleListBox with a CAknSearchField
    By jjig in forum Symbian User Interface
    Replies: 2
    Last Post: 2009-09-17, 00:58
  2. netcards - Problem with opening adapter
    By kernj in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-01-10, 08:56
  3. Problem: S60 SDK for CW in PC with .NET
    By anttij in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2005-02-28, 11:36
  4. About 6230 Bt Problem
    By eerkek in forum Bluetooth Technology
    Replies: 17
    Last Post: 2005-02-08, 12:33
  5. 7210 Silent Problem
    By MarkMckim in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2003-03-18, 12:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×