×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6

Thread: Noise VAS

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    37

    Noise VAS

    I made a SIP call from N79 to a soft phone. On establishing a call, I am recieving audio packets on both sides. Even if I am not talking, a noise still exists. How to reduce noise in VAS? Is there any property I need to set for sending packets without noise. I am getting the size of recorded data as 82 bytes, but I am sending as 162 bytes to softphone. Similarly I am recieving 160 bytes, but I am sending 82 bytes to the player. I am using G711 audio codec.Please help me to solve this issue

  2. #2
    Regular Contributor
    Join Date
    May 2007
    Location
    India
    Posts
    136

    Re: Noise VAS

    Have you disable the VAD (Voice activity detection)?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    37

    Re: Noise VAS

    I have kept SetVAS property of G711 as false. I am getting noise in both the sides
    Last edited by neelimabtt; 2009-06-16 at 08:48.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    37

    Unhappy Re: Noise VAS

    I am getting noise when audio from N79 is send to softphone. When I comment the sending of audio from Nokia N79, I am not getting noise. What may be the issue? I tried by setting G711Alaw with payloadtype 8, but still the same.

    Please help me ...

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    9

    Re: Noise VAS

    Hello Neelimabtt,

    Sorry i am not replying your question instead asking.....
    Can u help me in giving pointers for developing Sip based Voip client like what modifications are required to be done in SIP Example provided in S60 3rd edition FP1.

    Thanks & Regards
    Shobhit

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    CHENNAI
    Posts
    13

    Re: Noise VAS

    Please remove the first two bytes of the RTP send packet, the first two bytes contain 01,00. You can see the payload data in wireshark or ethereal. And i too facing the same problem of noise while playing RTP packets in phone even though i added two bytes to the received RTP packet(160- divided into two 82 packets)


    void CVoIPTestEngine::SendRtpPacketL(const TDesC8& aBuffer)
    {

    RDebug::Print(_L("CVoIPTestEngine::sendRtpPacket"));
    iTimeStamp = iTimeStamp + 160;

    iSendHeader.iTimestamp = iTimeStamp;
    //iSendHeader.iMarker=1;

    TUint length= aBuffer.Length();

    TInt error = iRtpSession->SendRtpPacket(iTransmitStreamId, iSendHeader, aBuffer.Right(length-2));

    if(error==KErrNone)
    RDebug::Print(_L("CVoIPTestEngine::sendRtpPacket--successfull"));
    else
    RDebug::Print(_L("CVoIPTestEngine::sendRtpPacket--Failed %d"),error);

    }

Similar Threads

  1. N95 VAS noise issue
    By raj_rr7 in forum VoIP
    Replies: 9
    Last Post: 2009-06-09, 08:26
  2. VAS 2.0 published
    By nly in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 6
    Last Post: 2009-04-01, 11:13
  3. VAS N95 noise issue
    By raj_rr7 in forum Audio
    Replies: 0
    Last Post: 2009-02-17, 10:51
  4. [Moved] Native ringtone support with VAS
    By ruchirvasavada in forum VoIP
    Replies: 1
    Last Post: 2008-12-01, 01:07
  5. Static noise from loudspeaker
    By Leviathan2040 in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2006-10-04, 08:12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×