×

Discussion Board

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Noida,India
    Posts
    3,956

    Record While Mute

    hi..how can i record the voice while i have muted the uplink, i.e if on the time of active call,i mute the microphone and then i try to record my voice.I have tried all the media recording API's but all the API's only record the downlink voice and not the uplink.I have also tried APS but failed in that too.
    So just to be brief, how can i record voice while the microphone is muted.

  2. #2
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,143

    Re: Record While Mute

    I suppose that was possible before 3rd FP2, after that the mic muting also mutes all recording..

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Noida,India
    Posts
    3,956

    Re: Record While Mute

    @yucca, i tried it on 5th edition using CMdaAudioInputStream & CMdaAudioOutputStream and succeeded in recording while i mute the microphone from my side and then recorded my voice.

  4. #4
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,143

    Re: Record While Mute

    excellent, maybe you could share your implementation and write a Wiki article out from it.

  5. #5
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Noida,India
    Posts
    3,956

    Re: Record While Mute

    hi i have recorded a file during an active call with mute status active in 5th edition.Now i can also play this file on uplink using APS but with unmute status.Now i want to play it on uplink with mute status active, any body having idea how to do it in 5th edition, i.e mute only the microphone while the uplink is not muted.
    I have done the same thing in 3rd edition successfully.

  6. #6
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Noida,India
    Posts
    3,956

    Re: Record While Mute

    is it possible to record a file during an active call with mute status active in s60 3rd FP1 or FP2. i Have tried it on 5th edition and it is possible in that, but when i mute the call in 3rd edition , nothing gets recorded.So is there any way to record in mute condition

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    721

    Re: Record While Mute

    Quote Originally Posted by vineet.jain View Post
    hi..how can i record the voice while i have muted the uplink, i.e if on the time of active call,i mute the microphone and then i try to record my voice.I have tried all the media recording API's but all the API's only record the downlink voice and not the uplink.I have also tried APS but failed in that too.
    So just to be brief, how can i record voice while the microphone is muted.
    Hello vineet.jain,

    is there any difference between recording audio with and without active gsm downlink by using APS?

    Is there any parameters needed to set, in order to capture the audio from gsm downlink?


    Thanks in advanced


    regards,

    Pai
    Symbian && Android && iPhoneOS

  8. #8
    Super Contributor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Berlin
    Posts
    721

    Re: Record While Mute

    hello,

    added on:


    I am using the following setting for record:

    Code:
        // Recorder settings
        iRSettings.iPriority = TMdaPriority(100);
        iRSettings.iPreference = TMdaPriorityPreference(0x05210001);
        iRSettings.iSettings.iChannels = EMMFMono;
        iRSettings.iSettings.iSampleRate = EMMFSampleRate8000Hz;

    But I can get any audio from gsm downlonk. :<


    PS:

    should I set "KUidMdaTelephonySoundDevice" to use telephone as hwdevice? IF yes, how to do it with APS?


    Pai
    Last edited by paipeng; 2009-09-29 at 19:55.
    Symbian && Android && iPhoneOS

  9. #9
    Regular Contributor
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    108

    Re: Record While Mute

    Hi, vineet.
    How to record downlink only on 3rd FP2 ?
    I don't know how to do that after FP2 because PhoneClientExtention plug-in is no longer available.

Similar Threads

  1. problem while deleting a record (i'm new 2 j2me)
    By dinoabz in forum Mobile Java General
    Replies: 25
    Last Post: 2012-12-12, 11:50
  2. RMS record search and to place in an array
    By udaykapavarapu in forum Mobile Java General
    Replies: 4
    Last Post: 2009-04-08, 07:23
  3. Record Management Store issue
    By kartikm0021 in forum Mobile Java General
    Replies: 7
    Last Post: 2008-06-10, 16:41
  4. RMS record sizes.
    By earamsey in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2007-10-18, 13:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •