×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9

    Post Problem in adding an external jar into a j2me polish project

    look guys i know it might look noobie question but pleez try to solve this!!
    i want to add a jar file into a j2me polish project--: i added it as a jar into the resources , put it in a liberary .
    and when i wanted to import it into my classes it was shown in the auto-complete and it showd no error but while i try to comile my project i got this error:
    Code:
    clean:
    Deleting directory G:\MyWOrk\Polish Projects\NamesMeanings\build
    pre-init:
    pre-load-properties:
    exists.config.active:
    exists.netbeans.user:
    exists.user.properties.file:
    load-properties:
    exists.platform.active:
    exists.platform.configuration:
    exists.platform.profile:
    basic-init:
    cldc-pre-init:
    cldc-init:
    cdc-init:
    ricoh-pre-init:
    ricoh-init:
    semc-pre-init:
    semc-init:
    savaje-pre-init:
    savaje-init:
    sjmc-pre-init:
    sjmc-init:
    nokiaS80-pre-init:
    nokiaS80-init:
    nsicom-pre-init:
    nsicom-init:
    bdj-init:
    post-init:
    init:
    j2mepolish-init:
    j2mepolish:
    J2ME Polish 2.0.7 (2008-11-24) (GPL License)
    Loading device database...
    Processing [2] devices...
    building application for [Nokia/N70] (1/2):
    using locale [en_US]...
    assembling resources for device [Nokia/N70].
    preprocessing for device [Nokia/N70].
    Warning: CSS-Style [focused] not found, now using the default style instead. If you use Forms or Lists, you should define the style [focused].
    Warning: CSS style [title] not found, you should define it for designing the titles of screens.
    processing locale code... 
    Warning: unable to resolve path to API "videocontrolbeforeplayer". When this leads to problems, please register this API in [apis.xml].
    compiling for device [Nokia/N70].
    Compiling 320 source files to G:\MyWOrk\Polish Projects\NamesMeanings\build\real\nokia240X320\Nokia\N70\en_US\classes
    G:\MyWOrk\Polish Projects\NamesMeanings\source\src\namesmeanings\main\DirectSearch.java:7: package nmsearch does not exist
    import nmsearch.*;
    G:\MyWOrk\Polish Projects\NamesMeanings\source\src\namesmeanings\main\DirectSearch.java:74: cannot find symbol
    symbol  : variable NMSearch
    location: class namesmeanings.main.DirectSearch
                searched=NMSearch.Search(message);
    2 errors
    When an API-class was not found, you might need to define where to find the device-APIs. Following classpath has been used: [C:\Users\Asmaa\J2ME-Polish2.0.7\import\mmapi.jar;C:\Users\Asmaa\J2ME-Polish2.0.7\import\midp-2.0.jar;C:\Users\Asmaa\J2ME-Polish2.0.7\import\cldc-1.1.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/nokia-ui.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/wmapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/mmapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/mmapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/btapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/m3g.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/pdaapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/m3g.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/pdaapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/jsr172.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/wmapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/m3g.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/pdaapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/btapi.jar;C:/Users/Asmaa/J2ME-Polish2.0.7/import/jsr172.jar].
    G:\MyWOrk\Polish Projects\NamesMeanings\build.xml:43: Unable to compile source code for device [Nokia/N70]: Compile failed; see the compiler error output for details.
    BUILD FAILED (total time: 9 seconds)
    pleez i'll be more than thankful if anybody here could help in this.....

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    india
    Posts
    40

    Re: Problem in adding an external jar into a j2me polish project

    how did u include your library file into the j2me project ? i mean by using binaryLibraries="" tag or how?
    if you are not using above tag in build.xml then try using it.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5

    Re: Problem in adding an external jar into a j2me polish project

    Hi,

    I have a problem while using sax parser in j2me polish project.
    I have added j2me-ws.jar file in import folder & made changes in apis.xml & devices.xml files.
    but still it gives me the following error.

    When an API-class was not found, you might need to define where to find the device-APIs. Following classpath has been used: [C:\Program Files\J2ME-Polish2.0.7\import\mmapi.jar;C:\Program Files\J2ME-Polish2.0.7\import\midp-2.0.jar;C:\Program Files\J2ME-Polish2.0.7\import\cldc-1.1.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/mmapi.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/wmapi-2.0.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/wmapi.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/j2me-ws.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/pdaapi.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/btapi.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/mmapi.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish
    2.0.7/import/m3g.jar;C:/Program Files/J2ME-Polish2.0.7/import/m2g.jar].


    Can anybody plzzzzzzzzzzz.....help me out on this issue..ASAP?

    Thanks

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13

    Re: Problem in adding an external jar into a j2me polish project

    The problem is your build.xml doesnt have this line in build tag

    binaryLibraries = "m2g.jar"

    also you have to copy m2g.jar into your j2me polish/import directory..

Similar Threads

  1. J2me polish background image problem
    By poojs in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 1
    Last Post: 2009-05-25, 07:08
  2. adding a new configuration with netbeans using j2me polish
    By dazza66667 in forum Mobile Java General
    Replies: 8
    Last Post: 2009-05-20, 11:23
  3. J2ME polish: problem in integration with net beans
    By poojs in forum General Development Questions
    Replies: 0
    Last Post: 2009-05-11, 07:23
  4. S60 problem by using j2me polish
    By harikak in forum Mobile Java General
    Replies: 1
    Last Post: 2008-06-16, 11:42
  5. S80 Platform SDK and Visual Studio .NET Linking Error
    By jayantjain in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 1
    Last Post: 2005-10-07, 22:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×