×

Discussion Board

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Question Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    There is application. I can build sisx file and install it (successfully) on phone without carbide. But if i try start debug session (on phone debug gcce s60_3rd_fp1), error are happened ('Launching EcafApplicationS60 Phone Debug (GCCE)[S60_3rd_FP1]' has encountered a problem. A problem has occured.' There is empty in details. Sometimes happened error with text "Get executables error'). This error are happened when 70% launching application.
    Earlier this error don't happen. But i modify and add some code and this error happened.
    I try restart computer,phone,clean project,reimport,reinstall carbide, but it couldn't help.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,689

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    You may want to update Carbide as a first try, and make sure that you have installed the most recent TRK onto your device.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    i find what exception happen:
    "Exception within Debug UI: java.lang.reflect.InvocationTargetException"

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Quote Originally Posted by wizard_hu_ View Post
    You may want to update Carbide as a first try, and make sure that you have installed the most recent TRK onto your device.
    i have updated and trk is most recent version. result is same.

  5. #5
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    In your Debug configuration, on the Debug tab, check the box that enables the communication logs. This way you can see the exchange that takes place between Carbide.c++ and the TRK agent on the phone and it may offer a clue. Make sure to pass that log info to Carbide's developers when reporting the bug via the Help -> New bug report ... menu option.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Quote Originally Posted by ltomuta View Post
    In your Debug configuration, on the Debug tab, check the box that enables the communication logs. This way you can see the exchange that takes place between Carbide.c++ and the TRK agent on the phone and it may offer a clue.
    i done this, but exception are happened before than any messages are appeared. log is empty. thank you.

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Hmm, the exception showing before any comms logs that realy sounds like an IDE problem. What is your IDE version?
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Quote Originally Posted by ltomuta View Post
    Hmm, the exception showing before any comms logs that realy sounds like an IDE problem. What is your IDE version?
    version 2.02

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Last edited by m31wayfarer@gmail.com; 2009-07-06 at 16:53.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    copy past from errors log

    Code:
    !ENTRY org.eclipse.debug.ui 4 120 2009-07-06 18:33:54.546
    !MESSAGE Error within Debug UI: 
    !STACK 0
    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    	at org.eclipse.jface.operation.ModalContext.run(ModalContext.java:421)
    	at org.eclipse.jface.dialogs.ProgressMonitorDialog.run(ProgressMonitorDialog.java:507)
    	at org.eclipse.ui.internal.progress.ProgressMonitorJobsDialog.run(ProgressMonitorJobsDialog.java:275)
    	at org.eclipse.ui.internal.progress.ProgressManager$3.run(ProgressManager.java:977)
    	at org.eclipse.swt.custom.BusyIndicator.showWhile(BusyIndicator.java:70)
    	at org.eclipse.ui.internal.progress.ProgressManager.busyCursorWhile(ProgressManager.java:1012)
    	at org.eclipse.ui.internal.progress.ProgressManager.busyCursorWhile(ProgressManager.java:987)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.launchInForeground(DebugUIPlugin.java:959)
    	at org.eclipse.debug.ui.DebugUITools.launch(DebugUITools.java:537)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.contextlaunching.ContextRunner.launch(ContextRunner.java:199)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.contextlaunching.ContextRunner.launchLast(ContextRunner.java:96)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.contextlaunching.ContextRunner.selectAndLaunch(ContextRunner.java:173)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.contextlaunching.ContextRunner.launch(ContextRunner.java:81)
    	at org.eclipse.debug.ui.actions.AbstractLaunchToolbarAction.run(AbstractLaunchToolbarAction.java:80)
    	at org.eclipse.ui.internal.PluginAction.runWithEvent(PluginAction.java:251)
    	at org.eclipse.ui.internal.WWinPluginAction.runWithEvent(WWinPluginAction.java:229)
    	at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.handleWidgetSelection(ActionContributionItem.java:583)
    	at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.access$2(ActionContributionItem.java:500)
    	at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem$6.handleEvent(ActionContributionItem.java:452)
    	at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java:84)
    	at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1003)
    	at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.java:3823)
    	at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3422)
    	at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runEventLoop(Workbench.java:2384)
    	at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2348)
    	at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:2200)
    	at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:495)
    	at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:288)
    	at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:490)
    	at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149)
    	at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:113)
    	at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:193)
    	at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
    	at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)
    	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:386)
    	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:549)
    	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
    	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)
    Caused by: org.omg.CORBA.UNKNOWN:   vmcid: OMG  minor code: 1 completed: Maybe
    	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
    	at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source)
    	at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.giopmsgheaders.MessageBase.getSystemException(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.giopmsgheaders.ReplyMessage_1_2.getSystemException(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaMessageMediatorImpl.getSystemExceptionReply(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaClientRequestDispatcherImpl.processResponse(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaClientRequestDispatcherImpl.marshalingComplete(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaClientDelegateImpl.invoke(Unknown Source)
    	at org.omg.CORBA.portable.ObjectImpl._invoke(Unknown Source)
    	at cwdbg._DebuggerEngineStub.GetTargetForExecutable(_DebuggerEngineStub.java:93)
    	at com.freescale.cdt.debug.cw.core.cdi.Session.launchExecutable(Session.java:925)
    	at com.nokia.cdt.debug.launch.TRKLaunchDelegate.launch(TRKLaunchDelegate.java:184)
    	at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:764)
    	at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:614)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(DebugUIPlugin.java:865)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$7.run(DebugUIPlugin.java:951)
    	at org.eclipse.jface.operation.ModalContext$ModalContextThread.run(ModalContext.java:121)
    Root exception:
    org.omg.CORBA.UNKNOWN:   vmcid: OMG  minor code: 1 completed: Maybe
    	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
    	at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source)
    	at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.giopmsgheaders.MessageBase.getSystemException(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.giopmsgheaders.ReplyMessage_1_2.getSystemException(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaMessageMediatorImpl.getSystemExceptionReply(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaClientRequestDispatcherImpl.processResponse(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaClientRequestDispatcherImpl.marshalingComplete(Unknown Source)
    	at com.sun.corba.se.impl.protocol.CorbaClientDelegateImpl.invoke(Unknown Source)
    	at org.omg.CORBA.portable.ObjectImpl._invoke(Unknown Source)
    	at cwdbg._DebuggerEngineStub.GetTargetForExecutable(_DebuggerEngineStub.java:93)
    	at com.freescale.cdt.debug.cw.core.cdi.Session.launchExecutable(Session.java:925)
    	at com.nokia.cdt.debug.launch.TRKLaunchDelegate.launch(TRKLaunchDelegate.java:184)
    	at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:764)
    	at org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(LaunchConfiguration.java:614)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(DebugUIPlugin.java:865)
    	at org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$7.run(DebugUIPlugin.java:951)
    	at org.eclipse.jface.operation.ModalContext$ModalContextThread.run(ModalContext.java:121)

  11. #11
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    sometimes error "get executables" is displayed instead of "Error within Debug UI"

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    The problem has been solved: we remove in mmp file optimization options for compiler.

  13. #13
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Removing something valid from the MMP does not really count as a fix. Have you reported this to Carbide?
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    20

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    Quote Originally Posted by ltomuta View Post
    Removing something valid from the MMP does not really count as a fix. Have you reported this to Carbide?
    i have reported to http://groups.google.ru/group/carbide_cpp-v2-beta

  15. #15
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Very very odd bug (Doesn't run application in debug phone configuration)

    I wasn't aware that you have run into this while running a beta version of Carbide as well. However, the group is for discussions, the bugs are still to be reported to Bugzilla (see Help -> New Bug Report ... in Carbide.c++'s menu)
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

Similar Threads

  1. Run Application when Phone is in Charge Mode
    By hybrid3k in forum Symbian
    Replies: 5
    Last Post: 2009-02-12, 11:51
  2. Replies: 37
    Last Post: 2008-07-16, 05:17
  3. application does not run on phone???
    By bthyaga in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 17
    Last Post: 2007-06-30, 09:38
  4. Run Console Application on Phone
    By sliver33 in forum Symbian
    Replies: 9
    Last Post: 2006-10-27, 21:55

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×