×

Discussion Board

Results 1 to 8 of 8

Thread: Missing arrow

  1. #1
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    476

    Missing arrow

    Hello

    I'm the developer of PhoNetInfo (www.patrickfrei.ch/phonetinfo/). Recently, I received a strange bug report from a user that owns a Nokia 5800 (5th edition). He reports that he cannot see the right navigation arrow that would allow him to navigate through the item tabs (see this picture: phonetinfo.gif). Additionally he reports that if he rotates his mobile phone to the right the navigation arrow appears... I cannot reproduce that issue on the 5th edition emulator and cannot test it on a real device as I don't have one...

    Now, I'd like to ask you if...
    a) you can reproduce that issue?
    b) that is a firmware feature or a bug?
    c) the arrow can be displayed just when the user starts the application?

    Thank you for your help!
    Patrick

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,672

    Re: Missing arrow


  3. #3
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    476

    Re: Missing arrow

    That's a great service! I could reproduce the problem on such a real Nokia 5800.

    The right small arrow at the top of the screen is really missing after starting-up the application :confused: After hitting the right arrow key on the "virtual keyboard" I can switch to the second tab of the application and voilà, the right arrow appears!

    Can someone imagine what the problem could be?

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Wiltshire, UK
    Posts
    3,644

    Re: Missing arrow

    Hi Patrick,

    Great program!

    Initially I thought it was theme related but I can also reproduce it on the N97 with the latest firmware.

    If I rotate the screen then this "refreshes" the screen and fixes the issue.
    Download Symbian OS now! [url]http://developer.symbian.org[/url]

  5. #5
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    476

    Re: Missing arrow

    Thank you for your compliments :) Then does it seem that the problem cannot be solved programatically by the developer? Does it have to be fixed in the firmware?
    Last edited by patrickfrei; 2009-07-07 at 10:25.

  6. #6
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Wiltshire, UK
    Posts
    3,644

    Re: Missing arrow

    My feeling is try with different types of tabs or try seeing what happens when you handle a screen rotate event.
    Download Symbian OS now! [url]http://developer.symbian.org[/url]

  7. #7
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tampere, Finland
    Posts
    11,359

    Re: Missing arrow

    Or try the same type of tabs but with no other app specific features. If you can make a helloworld application shows the same problem send it attached to the bug report.
    -- Lucian

    If you are not yet a DVLUP member it is time to correct that mistake :) Click here to join: http://www.dvlup.com/lucian/Invite

  8. #8
    Regular Contributor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Switzerland
    Posts
    476

    Re: Missing arrow

    I could solve the problem by adding iNaviPane->PushL(*iDecoratedTabGroup);
    Strange that it was working without it for 3rd but not for 5th edition devices...

Similar Threads

  1. carbide-error
    By upendersolanki in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 5
    Last Post: 2008-02-06, 11:09
  2. Missing file for KIS000607 is ... really missing !
    By cyke64 in forum Feedback - Nokia Developer Services & Infrastructure
    Replies: 4
    Last Post: 2007-04-16, 18:50
  3. S60 2nd to 3rd/ PlatformSecurity / Capabilities
    By jarkoos in forum Symbian Signed Support, Application Packaging and Distribution and Security
    Replies: 4
    Last Post: 2007-04-14, 14:08
  4. Problem with Cabride.c++ v1.1
    By markovuksanovic in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 3
    Last Post: 2007-01-24, 20:05
  5. MMS SDK : missing transaction id header
    By vincent.czerniak in forum General Messaging
    Replies: 1
    Last Post: 2006-01-27, 07:53

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×