×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5

Thread: CTimer problem

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    28

    Unhappy CTimer problem

    Hi everyone. I have following problem regarding CTimer. I create CTimer object add it to CActiveScheduler then set timer by At() functiion by passing TTime object. The problem is that timer fires at wrong time. For example i set timer on 15:00:00, but timer fires on 15 minutes erlier, than at 15:00:11(every time at different time stamps). It can fire on 15 or minutes erlier, even 40, but always fires at specified time. I don't have any idea what can it be((( Perhaps someone met this problem before plz help. Thx.

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,673

    Re: CTimer problem

    It is documented in RTimer's page in the SDK Help.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    28

    Re: CTimer problem

    Quote Originally Posted by wizard_hu_ View Post
    It is documented in RTimer's page in the SDK Help.
    What exactly? That timer works incorrectly? I've just reread SDK doc about RTimer and haven't found anything telling that it works somehow unusual.
    Last edited by Virii; 2009-08-31 at 09:46.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,673

    Re: CTimer problem

    "KErrAbort, the timer was aborted because the system time changed". If you enable "Network operator time" or something similar on the device, it will synchronize regularly. Which results in setting the system time.
    A simple approach is re-issuing the At request using the same TTime argument.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    28

    Re: CTimer problem

    Hey, that really makes sense. I'll check it now, i'm sure it is the true cause of the problem. GREAT thanks for answer.

Similar Threads

  1. CTimer problem
    By Bill_Murray in forum Symbian
    Replies: 5
    Last Post: 2008-05-09, 13:37
  2. Problem with CTimer
    By silviuccia in forum Symbian
    Replies: 8
    Last Post: 2007-12-06, 15:46
  3. Problem with eglSwapBuffers and heap corruption
    By greatape in forum Symbian Media (Closed)
    Replies: 2
    Last Post: 2007-05-24, 03:35
  4. netcards - Problem with opening adapter
    By kernj in forum Symbian Tools & SDKs
    Replies: 5
    Last Post: 2007-01-10, 08:56
  5. Problem: S60 SDK for CW in PC with .NET
    By anttij in forum Carbide.c++ IDE and plug-ins (Closed)
    Replies: 1
    Last Post: 2005-02-28, 11:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×