×

Discussion Board

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2

    E75 SIP register problem

    Hello,

    We have installed several nokia e63 / e71 phones with the native sip client on Avaya IP Office platform. This works great.

    these settings must be made in the phones and ipo:
    Menu | Tools | Settings |Connection |Sip settings | New SIP profile

    Profile name: [your name]
    Service profile: IETP
    Default access point : [your access point]
    Public user name: [extension number]@[ip address ipo]
    Use compression: no
    Registration: always on
    Use security: no
    Proxy server:

    Registrar server
    Registrar server adress:ip address ipo]
    Realm: [extension name]@ [ip address ipo]
    User name:[extension number]
    Password: [login password user]
    Transport type: auto
    Port: 5060

    Menu | Tools | Settings |Connection |Internet telephone | New profile

    Select your added SIP profile

    Menu | Communication | Internet tel. | Options |Settings

    Change default call type to Internet call


    In the IP Office create a default use and SIP extension, and enable the sip client settings in the system tab.

    There is one thing to change:

    On the Extension tab disable Force Authorization


    These settings works great for the e63/e71. On the e75 phone it won't work. It seem something to do with the contact header in the SIP message:

    log of a e71 phone
    765332mS SIP Reg/Opt Rx: phone
    REGISTER sip:voip.xxxx.nl SIP/2.0
    Via: SIP/2.0/UDP xxx.133.64.1:49660;branch=z9hG4bKpag7up1f51hc7ldh7f7hvoc;rport
    From: <sip:337@voip.xxxx.nl>;tag=g5r7up2evthc6om17ckh
    To: <sip:337@voip.xxxxx.nl>
    Contact: <sip:337@xxx.133.64.1:49660>;expires=3600
    CSeq: 969 REGISTER
    Call-ID: cr9_p2oioIf_WzIFHhc8rROvaxcDLe
    User-Agent: E71-1 RM-346 210.21.006
    Max-Forwards: 70
    Content-Length: 0

    765333mS Sip: (f51e5c60) SendSIPResponse: REGISTER code 200 SENT TO xxx.133.64.1 49660
    765334mS SIP Reg/Opt Tx: phone
    SIP/2.0 200 Ok
    Via: SIP/2.0/UDP xxx.133.64.1:49660;branch=z9hG4bKpag7up1f51hc7ldh7f7hvoc;rport
    From: <sip:337@voip.xxxxx.nl>;tag=g5r7up2evthc6om17ckh
    To: <sip:337@voip.xxxxx.nl>;tag=efbf24ed05fb5104
    Call-ID: cr9_p2oioIf_WzIFHhc8rROvaxcDLe
    CSeq: 969 REGISTER
    User-Agent: IP Office 5.0 (8)
    Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, NOTIFY, INFO, SUBSCRIBE, REGISTER, PUBLISH
    Contact: <sip:337@xxx.133.64.1:49660>
    Date: Tue, 06 Oct 2009 20:44:32 GMT
    Expires: 180

    the log of a e75 phone:
    1008853mS SIP Reg/Opt Rx: phone
    REGISTER sip:voip.xxxxx.nl;transport=UDP SIP/2.0
    Via: SIP/2.0/UDP xxx.133.64.1:65228;branch=z9hG4bKs422nubb4thc7i8onmrd8la;rport
    From: <sip:251@voip.xxxxx.nl>;tag=u422nua6ephc6ncsnmr5
    To: <sip:251@voip.xxxxx.nl>
    Contact: <sip:Y0XUZBhTqxmnU4SqVa6J@xxx.133.64.1:65228;transport=UDP>;expires=3600
    CSeq: 111612 REGISTER
    Call-ID: zVYH-tZhoIeyIXSSQefi4dXLuDQDEe
    Max-Forwards: 70
    Content-Length: 0

    1008853mS Sip: (f51e5c60) SendSIPResponse: REGISTER code 400 SENT TO xxx.133.64.1 65228
    1008854mS SIP Reg/Opt Tx: phone
    SIP/2.0 400 Bad Request
    Via: SIP/2.0/UDP xxx.133.64.1:65228;branch=z9hG4bKs422nubb4thc7i8onmrd8la;rport
    From: <sip:251@voip.xxxxx.nl>;tag=u422nua6ephc6ncsnmr5
    To: <sip:251@voip.xxxxx.nl>;tag=64376981737b6f2e
    Call-ID: zVYH-tZhoIeyIXSSQefi4dXLuDQDEe
    CSeq: 111612 REGISTER
    User-Agent: IP Office 5.0 (8)
    Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, NOTIFY, INFO, SUBSCRIBE, REGISTER, PUBLISH
    Content-Length: 0

    especially the contact field are different:
    e71:
    Contact: <sip:337@xxx.133.64.1:49660>;expires=3600
    e75:
    Contact: <sip:Y0XUZBhTqxmnU4SqVa6J@xxx.133.64.1:65228;transport=UDP>;expires=3600

    On the e75 there is no extension number in the contact field. Therefore the IP Office gives a BAD REQUEST.
    Does somebody know how to solve this?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Re: E75 SIP register problem

    I have exactly the same problem, did u manage to solve it?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2

    Re: E75 SIP register problem

    Unfornunately not, I can't find any solution for this. Do you alse use a Avaya IPO?

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Re: E75 SIP register problem

    No, I am using a Huwawei SBC

Similar Threads

  1. SIP registration problem
    By jacksjl in forum VoIP
    Replies: 1
    Last Post: 2009-09-24, 07:39
  2. Nokia N95 SIP REGISTER problem
    By bdun in forum VoIP
    Replies: 4
    Last Post: 2009-04-08, 13:50
  3. SDP Codec API problem for SIP Invite
    By vidhu.0007 in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 0
    Last Post: 2008-11-12, 13:07
  4. problem with PRACK with SIP port != 5060
    By rtakkinen in forum VoIP
    Replies: 2
    Last Post: 2008-10-16, 14:03
  5. WML & WMLSCript problem ????
    By gemini_shooter in forum Browsing and Mark-ups
    Replies: 0
    Last Post: 2006-01-14, 06:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×