×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    Socket Binding Problem on S60 3rd FP2 (works on FP1)

    Hello,

    I am developing a server app listening to a socket for an app running on the same phone. It works very well on S60 3rd FP1. On FP2 RSock.Bind() sometimes returns an error code -14 = KErrInUse. Here the code I use for the server:

    Code:
    	RSocket listener;
    	RSocketServ socketServ;
    	TInetAddr addr(KInetAddrLoop, 1151);
    	User::LeaveIfError(socketServ.Connect());
    	socketServ.ShareAuto();
    	User::LeaveIfError(listener.Open(socketServ, KAfInet, KSockStream,
    			KProtocolInetTcp));
    	TInt error = listener.Bind(addr);
    If I start the server-program Bind() returns the error -14. If I start the client first and try to connect to the socket (which does not work since the server is not started) and start the server after that, the bind works.

    I tried several ports.

    Anybody some ideas.

    Thanks,
    Tobias

  2. #2
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Oslo, Norway
    Posts
    28,672

    Re: Socket Binding Problem on S60 3rd FP2 (works on FP1)

    If this question is about emulators, note that if you multiple emulators running, only one of them can bind to a given port at a time.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    Re: Socket Binding Problem on S60 3rd FP2 (works on FP1)

    No, its not a emulator problem: I test on the phone.

  4. #4
    Nokia Developer Moderator
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Lempäälä/Finland
    Posts
    29,167

    Re: Socket Binding Problem on S60 3rd FP2 (works on FP1)

    I think the better and more reliable way on communicating between two applications would to use dedicated IPC APIs, like RProperty for example.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    Re: Socket Binding Problem on S60 3rd FP2 (works on FP1)

    the problem is: the client is Java ME. AFAIK there is no way to use other ways of IPC from Java?!?

Similar Threads

  1. How to set the volumes in S60 3rd edition FP1 and in FP2
    By RB_Sahu in forum Symbian Networking & Messaging (Closed)
    Replies: 8
    Last Post: 2009-10-20, 09:03
  2. Python for S60 1.9.0 released
    By tvijayan in forum Symbian
    Replies: 48
    Last Post: 2009-01-27, 15:39
  3. Problem deploying app in netbeans with S60 3rd Edition FP1 SDK for MIDP platform
    By michal.postrozny in forum Mobile Java Tools & SDKs
    Replies: 2
    Last Post: 2008-06-13, 06:30
  4. Replies: 0
    Last Post: 2007-03-28, 08:59
  5. Hotkey support in S60 3rd ed FP1
    By svdwal in forum Symbian User Interface
    Replies: 0
    Last Post: 2007-02-12, 12:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×