×

Discussion Board

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    PyS60 urllib problem

    Hello!

    I have a problem using urllib module.
    I try to use the 'urlretrieve' function and I get the following error message:

    AttributeError: 'module' object has no attribute 'urlretrieve'

    I'm relatively new to PyS60 programming, can someone help me?

    I use 3rd Edition FP2 V1.1 SDK with 1.4.1 Python.
    Should I try it with some other version?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sertaozinho/Brazil
    Posts
    768

    Re: PyS60 urllib problem

    Quote Originally Posted by den1985 View Post
    I have a problem using urllib module.
    I try to use the 'urlretrieve' function and I get the following error message:
    AttributeError: 'module' object has no attribute 'urlretrieve'
    Humm... really strange.

    Did you use like below ? Could you show the code ?

    Code:
    import urllib
    urllib.urlretrieve(url,file)

  3. #3
    Nokia Developer Champion
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Ahmedabad, Gujarat, India
    Posts
    3,852

    Re: PyS60 urllib problem

    Quote Originally Posted by den1985 View Post
    Hello!

    I have a problem using urllib module.
    I try to use the 'urlretrieve' function and I get the following error message:

    AttributeError: 'module' object has no attribute 'urlretrieve'

    I'm relatively new to PyS60 programming, can someone help me?

    I use 3rd Edition FP2 V1.1 SDK with 1.4.1 Python.
    Should I try it with some other version?

    Thanks in advance.
    hello den1985 and Marcelo

    i guess you are testing that in emulator, i dont know the reason but some times the emulator gives these sort of error and the code works just fine in the device.

    Regards

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    Re: PyS60 urllib problem

    Yes, I use a code like you provided and in emulator yes.

    I'll check out a different version...

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    Re: PyS60 urllib problem

    I've tried with a different SDK (FP1 & 1.4.5 Python) and everything works fine...So problem solved

    Thanks for the responses.

Similar Threads

  1. pys60: problem with opening contacts
    By amoati in forum Symbian
    Replies: 2
    Last Post: 2009-07-01, 16:09
  2. [Announce] Code snippet: how to use urllib with proxy in PyS60
    By marcelobarrosalmeida in forum Symbian
    Replies: 0
    Last Post: 2009-05-01, 18:46
  3. urllib on pys60 1.4.5 not work?
    By hudarsono in forum Symbian
    Replies: 9
    Last Post: 2009-01-07, 04:29
  4. [Announce] Home to Pys60 Developers - croozeus.com
    By bogdan.galiceanu in forum Symbian
    Replies: 8
    Last Post: 2008-07-12, 19:31
  5. PyS60 in Nokia N70 (Problem)
    By Biggy-D in forum Symbian
    Replies: 1
    Last Post: 2007-12-16, 23:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •