×

Discussion Board

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Question How can i use Qtmessaging?

    hey, guys
    i download a zip archive(qt-mobility-src-1.0.0-tp2.zip),how can i use it?
    i want to use the message object.
    thanks for help!

  2. #2
    Super Contributor
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    INDIA
    Posts
    2,326

    Re: How can i use Qtmessaging?

    In the mobility project :

    The messeging demo is given..Is not self signed, It is just demo..

    Read the below two lines in this article :

    * Messaging demo
    * can not be self signed.

    You can also search in the Qt mobility project DIBO..

    Best regards,

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Re: How can i use Qtmessaging?

    thanks for your help!
    now i have a new problem.
    errors occur when i link the exe. there is no error when i complied it.

    errors like: Undefined symbol: '__declspec(dllimport) QtMobility::QMessage::QMessage(void) (__imp_??0QMessage@QtMobility@@QAE@XZ)'

    i think the errors occur because of .lib files.
    what should i do? How?

  4. #4
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: How can i use Qtmessaging?

    Add this in your .pro file MOBILITY += messaging

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    4

    Re: How can i use Qtmessaging?

    In your .pro file add the following lines:
    CONFIG += mobility
    MOBILITY += messaging

    Moreover you may need to add some capability in your project

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Re: How can i use Qtmessaging?

    to glatorre and skumar_rao:
    thank you for your help.
    i follow what you said, but it fails yet.
    the error occurs when the ide invokes abld command.
    console message:
    Code:
    ***Invoking abld command
    perl.exe -S ABLD.PL \S60_Workspace\message\ target winscw udeb  
      make -r  -f "\S60\devices\S60_3rd_FP2_SDK_v1.1\EPOC32\BUILD\S60_Workspace\message\WINSCW.make" TARGET CFG=UDEB VERBOSE=-s
    
    Errors caused tool to abort.
    make[1]: *** [\S60\devices\S60_3rd_FP2_SDK_v1.1\epoc32\release\WINSCW\udeb\message.exe] Error 1
    make: *** [TARGETMESSAGE_0XE28BE77F] Error 2

  7. #7
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: How can i use Qtmessaging?

    you might want to try build for device not emulator.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Re: How can i use Qtmessaging?

    i want to build for emulator?
    can't it?
    please tell me what should to do if possible.

  9. #9
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: How can i use Qtmessaging?

    there is no point in building for Emulator as the current emulator does not support sending SMS, making call etc.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Re: How can i use Qtmessaging?

    how can i run the app i complied?
    in a phone device?

  11. #11
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: How can i use Qtmessaging?

    if you compile with GCCE or ARMV5 then yes yo have to run on a device

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8

    Re: How can i use Qtmessaging?

    i complied the app successfully.but when i run it on my 6120c, the app can not run successfully.
    when i clicked the pushbutton, it stopped like a zombie process. i am puzzled with this problem.
    only the click event of the pushbutton have a connect slot.
    my code:
    Code:
    	_msgList = QMessageStore::instance()->queryMessages(
    			QMessageFilter(QMessageFilter::byStatus(QMessage::Read)),
    			QMessageOrdering(QMessageOrdering::byReceptionTimeStamp(Qt::DescendingOrder)),
    			1);
    	if(_msgList.count() > 0 ){
    		QMessageBox::information(this,
    					QString("msgList"),
    					QString("msg"));
    		_msgId = _msgList.at(0);
    		_msg = QMessageStore::instance()->message(_msgId);
    	}
    complied with no errors.
    Last edited by namgking; 2010-01-25 at 14:52.

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Bandung, Indonesia
    Posts
    36

    Re: How can i use Qtmessaging?

    Quote Originally Posted by skumar_rao View Post
    there is no point in building for Emulator as the current emulator does not support sending SMS, making call etc.
    I beg to disagree. At least, the emulator supports receiving SMS and MMS (using Utilities menu), and also supports saving messages as Draft. Which is useful to some extent (like for debugging general functionalities of the app).
    [URL="http://qt-mobility.blogspot.com"]Hendy's Qt Mobility & Symbian Development Blog[/URL]

  14. #14
    Super Contributor
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    9,968

    Re: How can i use Qtmessaging?

    Quote Originally Posted by ceefour View Post
    I beg to disagree. At least, the emulator supports receiving SMS and MMS (using Utilities menu), and also supports saving messages as Draft. Which is useful to some extent (like for debugging general functionalities of the app).
    actually the Symbian.C++ API which is under Qtmessaging does not work with emulator. so is the case with QtMessaging .

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    15

    Question Re: How can i use Qtmessaging?

    In continuation with the talks about the limitations of emulator while dealing with Qt mobility messaging api.
    I wanted to know does the emulator supports storage of messages in message store.
    I am not able to retrive the messages from message store
    Though when I deal with sms every thing works fine .

    Code:
     QMessageId messageid("first");
        
        QMessage message1(messageid);
        
        message1.setType(QMessage::Xmpp);
        QString body("hi this is first message");
        QString output("");
        message1.setBody(body);
        message1.setSubject("first one");
        
        if(QMessageStore::instance()->addMessage(&message1))
        output.append("t"); // The output comes to be "t"
        else output.append("f");
      QMessage msg(QMessageStore::instance()->message(messageid));
        output.append(msg.subject());//when the output string is printed out the msg doesn't get appended
    Last edited by maniiiita; 2010-03-11 at 04:56.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×