×

Discussion Board

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Orleans, France
    Posts
    17

    Qt Simulator and sensors

    Hi,

    I'm trying to run the sensor_explorer example from http://qt.gitorious.org/qt-mobility/...ensor_explorer in Nokia Qt SDK, on the Qt Simulator.

    It compiles fine and is launched correctly but it cannot detect any sensors. In fact that's exactly the same behavior with all the sensors example: no sensor is detected.

    Are the sensors supported in the Qt Simulator? I guess so since you can simulate the changes of the accelerometers values, orientation values, etc... So how do we activate them?

    Thanks
    Jérôme

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    506

    Re: Qt Simulator and sensors

    Hi

    AFAIK, sensors in Qt Simulator are turned off by default
    Run the simulator and turn it on in the settings window
    Symbian & Qt developer. http://vladest.org

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Orleans, France
    Posts
    17

    Re: Qt Simulator and sensors

    Hi,

    I've try to activate everything I could find in the "Simulate" part of the simulator but it doesn't change anything. Is there a "settings" dialog somewhere (couldn't find any...)?

    Thanks for your help

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Orleans, France
    Posts
    17

    Re: Qt Simulator and sensors

    For everybody's knowledge: there's a bug in this beta. See http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTSIM-17.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    1

    Re: Qt Simulator and sensors

    Hi i am SANATH KUMAR P. Could you please elaborate and give a detailed explanation on how to activate the Sensors in the Qt Simulator and test them in our app on Fly.

  6. #6
    Nokia Developer Expert
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3

    Re: Qt Simulator and sensors

    Hi,

    as mainguet already stated, there was a bug in the beta version of the Nokia Qt SDK. Just download the final 1.0 version and the sensors should work as expected in the Simulator.

    Cheers
    Olli

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
×